torstai 31. tammikuuta 2019

Seitistä brasilialainen kalapata, moqueca de peixe



Eilisestä seitireseptipäivityksestä totesin, että brasilialainen kalapata, moqueca de peixe, on juuri sopiva valmistettavaksi pakasteseitistä. Lempeän mausteinen pataruoka lämmittää mukavasti talven pakkasilla ja taas on tullut syödyksi viikon kala-ateria.


Moqueca de peixe, brasilialainen kalapata
(neljälle)

600 g  pakasteseitiä
3  valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
yhden sitruunan mehu

2 rkl  oliiviöljyä
1  iso sipuli
1/4  tl  cayennepippuria
2 rkl  silputtua tuoretta korianteria
0,5 tl  suolaa
0,5 tl  sokeria

1 tölkki (400 g)  tomaattimurskaa (Mutti)
1 rkl  raastettua tuoretta inkivääriä
1  mieto punainen chilipalko ohuina viipaleina
1  vihreä paprika pienempinä paloina
          (lähikaupassa ei ollut joten sitä ei nyt ole tässä kalapadassa...)

4 dl  kookosmaitoa
1 rkl  limettimehua
4 rkl  silputtua tuoretta korianteria
3  kevätsipulia ohuina viipaleina



Sulata seiti, leikkaa se paloiksi ja laita kulhoon marinoitumaan noin tunnin ajaksi valkosipulin, suolan, mustapippurin ja sitruunamehun kanssa.

Leikkaa sipuli ihan pieniksi kuutioiksi ja kuullota se kattilassa oliiviöljyssä. Lisää cayenne, 2 rkl korianteria, suola sekä sokeri ja anna kiehua hetken koko ajan sekoitellen. Lisää tomaattimurska, inkivääri, chili sekä vihreä paprika ja keitä seosta kokoon kunnes se on kunnolla paksuuntunut. Lisää kookosmaito sekä limettimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää marinoituneet seitipalat liemineen ja kuumenna sekoittaen kunnes kala on lämmennyt. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla jos vielä on tarvis. Viimeistele korianterisilpulla ja kevätsipulilla. Tarjoile keitetyn (basmati)riisin kera.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nam, moqueca on tosi hyvää,olen syönyt. Huomasin Etelä-Amerikassa asuessani että lähes jokaisessa maassa siellä jonkinlainen versio tuollaisesta kalakeitosta/padasta.

Tuplaespresso kirjoitti...

Etelä-Amerikassa on paljon mielenkiintoisia ruokia. Pitäisi joskus ehtiä enemmänkin paneutumaan niihin.