keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Siikaa pakettiin ja paketti uuniinTämä ruoka ei ole ”one pot wonder”, vaan ”one paper wonder”. Ruoka, joka valmistuu uunissa noin vartissa ja kypsyy paperipaketissa kuten ranskalaiset sanovat ”en papillote”. Tällä kertaa kalana on siika, mutta yhtä hyvin tämän olisi voinut valmistaa jostain muustakin vaaleasta kalasta, kuten turskasta. Kalan lisäksi paketissa on fenkolia ja talven parasta hedelmää, veriappelsiinia.Siikaa, fenkolia ja veriappelsiinia paperikääreessä

1 iso ruodoton ja nahaton (n 320-360 g) siikafilee
suolaa
2 veriappelsiinia
1 klementiini
1 iso fenkoli vihreine töyhtöineen
2 kevätsipulia hienonnettuna

2 tl kalakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
1 klementiinin mehu
1 tl suolaa
2 tl tuoretta timjamia
1 tl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
mustapippuria myllystä

2 arkkia leivinpaperia


Sekoita kastike kalakastikkeesta, oliiviöljystä, klementiinimehusta ja mausteista.

Leikkaa siikafilee kahdeksi yhtä suureksi palaksi ja taittele niiden reunoja hiukan toistensa alle/päälle jotta saat kummastakin kalanpalasta suunnilleen tasapaksun. Hiero kalaan molemmin puolin hiukan suolaa. Leikkaa fenkoli ihan paperinohuiksi viipaleiksi (miel ”mandoliinilla”). Kuori veriappelsiinit sekä toinen klementiini veitsellä nahattomiksi ja viipaloi ne.

Ota kaksi leivinpaperiarkkia ja taita ne keskeltä. Ota toinen paperiarkki ja avaa se. Asettele keskelle taitteen viereen ensin puolet fenkoliviipaleista ja ripottele fenkolin päälle puolet kevätsipulista. Pirskottele näiden päälle hiukan maustekastiketta ja sen jälkeen asettele kala kasvisten päälle. Pirskottele kalan päälle maustekastiketta ja peitä kala veriappelsiini- ja klementiiniviipaleilla. Viimeistele leikkaamalla pinnalle vielä fenkolin vihreitä töyhtöjä.


Taita paperin toinen puoli ainesten päälle ja taittele paketiksi. Täällä vanhemmassa päivityksessämme on kuvat siitä miten taittelu sujuu kaikkein helpoiten. Tee vielä toinen paketti valmiiksi ja laita ne uunivuokaan vierekkäin.

Kypsennä paketteja uunissa 210 asteessa noin 15-16 minuuttia. Nosta paketti sellaisenaan lautaselle ja leikkaa auki.


Ei kommentteja: