maanantai 4. helmikuuta 2019

Paleo-gluteeniton runebergintorttu (vegan)



Heissulivei, kaikki rakkaat lukijat. Olette varmaan ihmetelleet kun en ole päivittänyt blogia ainakaan muutamaan päivään. Se johtuu siitä että huomenna on Runeberginpäivä. Kuten kaikilla oman arvonsa tuntevilla ruokabloggajilla, minulla on ollut kovin kiire yrittäessäni keksiä pyörää uudelleen. Minunkin piti keksiä runebergintortusta joku kiva variaatio jota ei välttämättä tunnista runebergiksi edes hyvällä mielikuvituksella, mutta joka on takuuvarmasti erilainen mitä kukaan muu on tästä leivonnaisesta keksinyt.

Kehitin siis vegaanisen paleo-gluteenittoman runebergintortun. Vähän rankemmin tosin piti muokata alkuperäisen runebergin reseptiä, mutta tässä se nyt on.





Paleo-gluteeniton runebergintorttu (vegan)

voita                                   ei ole vegaanista eikä paleo (voisi ehkä korvata kookosrasvalla?)
sokeria                                ei ole paleo
kananmunaa                       ei ole vegaanista (voisi ehkä korvata vedellä ja pellavansiemenillä?)
vehnäjauhoa                       ei ole gluteenitonta eikä paleo (voisi ehkä korvata tattarijauholla?)
piparimuruja                       ei ole gluteenitonta eikä paleo (voisi ehkä korvata tattarijauholla?)
korppujauhoa                      ei ole gluteenitonta eikä paleo (voisi ehkä korvata tattarijauholla?)
mantelijauhoa                    kelvannee, vaikka manteleita ei kasvakaan Suomessa
leivinjauhetta                      lisäaine, ei ole paleo, ei ole korvattavissa millään
kardemummaa                    kelvannee, vaikka kardemummaa ei kasvakaan Suomessa
kermaa                                ei ole vegaanista eikä paleo (voisi ehkä korvata kookoskermalla?)

vettä                                    ok
sokeria                                ei ole paleo
rommia                               ei ole paleo
punssia                                ei ole paleo

vadelmahilloa                        kelvannee vadelmat ilman sokeria, vaikka nämäkään eivät ole kotimaisia...
vettä                                    ok
tomusokeria                        ei ole paleo

Kas tässä, paleo-gluteeniton ja vegaaninen runebergintorttu

Ai että ei kelpaa runebergiksi vai? Tässähän on jopa vadelmia keskellä. Kyllä tämä on vähintään yhtä runeberg kuin savuaromilla käsitelty porkkana on kalaa tai luumu-taateli-peruna-tattarisose on mämmiä tai kipollinen vettä, suolaa, sokeria ja 11 lisäainetta on rahkaa.

Jos kuitenkin haluat nähdä sen runebergreseptin jota teen meille huomiseksi, se on tässä. Ja se näyttää tältä:


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa. Mua on ärsyttänyt, kun joka blogissa tehdään jtn erilaista versiota tästä perinheleivonnaisesta. On vohvelia, puuroa, kakkua ja jopa Runebergin laskiaispullaa nähty. Miksi? Nuo perinteiset ovat niitä aitoja, ja oikeita. Voihan sitä toki vähän varioida jauhoilla tai kostukkeella vaikkapa. :)

Tuplaespresso kirjoitti...

:D :D :D

Onhan noita näkynyt, erilaisia ”Runebergeja” puurosta pannukakkuun. Ainoa yhteinen piirre niille ja kaupan runebergeille lienee vadelmat tai vadelmahillo, joka ilmeisesti sellaisenaan nykyisin riittää nimeämään syötävän runebergiksi. Tosin Fredrika kuulemma käytti omenahilloa eikä mitään vadelmaa?

Meille Runebergista täytyy löytyä vadelman lisäksi niin mantelia, kardemummaa kuin punssiakin. Mutta me ollaankin vähän vanhanaikaisia…