torstai 24. tammikuuta 2019

Jääkaapin siivous -pannukakku



Taas sinne oli kertynyt kaikenlaista, jääkaappiin siis. Pala vielä toistaiseksi ihan kelvollista palvikinkkua, puoliksi käytetty pussillinen mozzarellaraastetta, muutama miniluumutomaatti, pari kevätsipulinvartta, vajaa paketti herkkusieniä joiden parasta ennen –päiväys on ylihuomenna… Johonkin nekin pitäisi saada käytetyksi ja kun laiskuus iski, päätin yksinkertaisesti upottaa ne pannukakkutaikinaan. Iltapalaksi suolaista pannukakkua ja vihersalaattia. Tosiasiassa tästä tuli niin iso pannari, että iltapalan lisäksi siitä riitti vielä aamiaiseksikin. Paistan usein pienet pannukakut valurautapannussa, mutta jotenkin vaikutti siltä että kaikkine täytteineen taikina oli nyt liian suuri siihen. Seuraava paistinpannukoko on lempipannuni, Fiskarsin 26 cm Rotisser, jonka uuninkestävyys tosin piti tarkistaa netistä. Valmistaja lupasi pannun kestävän 240 asteen lämmön, joten se sai luvan toimia uunivuokana.

Ajastimien kanssa pitäisi olla todella tarkkana varsinkin, jos keittiön eri ajastimissa on minuutti-sekunti-käynnistysnapit eri kohdissa. Laitettuani pannukakun uuniin säädin ajastimen 25 minuuttiin, painoin käynnistysnappia ja siirryin nettiin lukemaan päivän lehteä. Jossain vaiheessa mietin, että varmaan kohta ajastin piippaa ja menin keittiöön katsomaan paljonko aikaa on jäljellä. Vain huomatakseni, että olin käynnistyksen sijasta painanut minuuttinappia eikä ajastin ollut käynnistynyt lainkaan, vaan näytti nyt 26 minuuttia. Onneksi pannukakun väri oli vielä kohtalaisen vaalea, joten lopun aikaa päivystinkin sitten uuninluukun vieressä pannukakun valmistumista.



Jääkaapin siivous –pannukakku

2,5 dl  vehnäjauhoa
3  munaa (koko M)
4 dl  maitoa
0,5 tl  suolaa

1 rkl  voita
8  pientä herkkusientä
120 g  palvikinkkua
80 g  mozzarellaraastetta
2  kevätsipulia
0,5 dl  paahdettua kuivattua sipulia
6  miniluumutomaattia
1 rkl  oliiviöljyä

Kaada jauhot kulhoon ja riko kananmunat jauhojen keskelle. Lisää hiukan maitoa ja vatkaa ainekset tasaiseksi. Lisää suola sekä loppu maito, vatkaa hetki ja jätä taikina tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Sulata paistinpannulla voi ja ruskista siinä pieniksi paloiksi leikatut herkkusienet. Anna sienten jäähtyä. Leikkaa palvikinkku runsaan puolen sentin kuutioiksi ja viipaloi kevätsipulit. Sekoita keskenään herkkusienet, palvikinkku, mozzarellaraaste, kevätsipulit sekä paahdettu sipuli. Leikkaa miniluumutomaatit puoliksi.

Kaada paistinpannulle oliiviöljy ja kääntele pannua sen verran että öljy leviää tasaisesti. Lisää pannukakkutaikina ja ripottele täytteet niin että ne uppoavat taikinan joukkoon. Lopuksi aseta tomaatit päällimmäiseksi. Kypsennä pannukakku uunissa 220 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea.


Ei kommentteja: