maanantai 21. tammikuuta 2019

Takaisin arkeen: intialainen kaalicurry



Tähän aikaan vuodesta voi alkaa valmistaa ruokaa taas jo vähän vähemmän kunnianhimoisella otteella. Kaalicurry on vähintään riittävän arkinen, mutta silti maistuva ruoka palauttamaan elämän kaikista vuodenvaihteen juhlapyhistä takaisin normaaliin päiväjärjestykseen. Sitäpaitsi kaali on hyvää, edullista ja terveellistä.


Intialainen kaalicurry

1 rkl  ruokaöljyä
1  sipuli pieninä kuutioina
1 tl  jeeransiemeniä
1 tl  vaaleita sinapinsiemeniä
1/4 tl  valkosipulijauhetta
ripaus cayennea
1/2 tl  jauhettua kurkumaa
1 tl  jauhettua korianteria

200 g  porkkanaa pieninä paloina
300 g  kiinteää perunaa pieninä paloina
noin 500 g  valkokaalia leikattuna kohtalaisen pieniksi paloiksi
3 dl  vettä
200 g  tölkki tomaattimurskaa
2 dl  kookosmaitoa
kourallinen tuoretta korianteria
kevätsipulia
(suolaa ja mustapippuria maun mukaan)


Kuullota sipulipalat kasarissa ruokaöljyssä ja siirrä ne pieneen kulhoon odottamaan. Lisää kasarin pohjalle jeeran- ja sinapinsiemenet ja paahda niitä minuutti tai pari. Lisää sitten muut mausteet, sekoittele vähän aikaa ja laita kuullotetut sipulit takaisin kasariin. Lisää porkkanat, perunat sekä valkokaalinpalat, kaada niiden päälle vesi sekä tomaattimurska ja sekoita. Keitä kasviksia keskilämmöllä kunnes ne ovat täysin pehmeitä eli noin puoli tuntia tai vähän kauemmin. Sekoittele välillä ja lisää vettä mikäli seos alkaa kuivua liikaa.

Kun curry alkaa olla valmis, lisää kookosmaito ja kiehauta vielä kerran. Lisää korianteri ja kevätsipuli juuri ennen tarjoilua. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Jotta annos ei olisi liian kasvisvoittoinen, lisäsin lautaselle karitsanjauhelihasta paistamiani lihapyöryköitä.


Ei kommentteja: