Tähän aikaan vuodesta voi alkaa valmistaa ruokaa taas jo vähän vähemmän kunnianhimoisella otteella. Kaalicurry on vähintään riittävän arkinen, mutta silti maistuva ruoka palauttamaan elämän kaikista vuodenvaihteen juhlapyhistä takaisin normaaliin päiväjärjestykseen. Sitäpaitsi kaali on hyvää, edullista ja terveellistä.
Intialainen kaalicurry
1
rkl ruokaöljyä
1
sipuli pieninä kuutioina
1
tl jeeransiemeniä
1
tl vaaleita sinapinsiemeniä
1/4
tl valkosipulijauhetta
ripaus
cayennea
1/2
tl jauhettua kurkumaa
1
tl jauhettua korianteria
200
g porkkanaa pieninä paloina
300
g kiinteää perunaa pieninä paloina
noin
500 g valkokaalia leikattuna kohtalaisen
pieniksi paloiksi
3
dl vettä
200
g tölkki tomaattimurskaa
2
dl kookosmaitoa
kourallinen
tuoretta korianteria
kevätsipulia
kevätsipulia
(suolaa
ja mustapippuria maun mukaan)
Kuullota
sipulipalat kasarissa ruokaöljyssä ja siirrä ne pieneen kulhoon odottamaan.
Lisää kasarin pohjalle jeeran- ja sinapinsiemenet ja paahda niitä minuutti tai
pari. Lisää sitten muut mausteet, sekoittele vähän aikaa ja laita kuullotetut
sipulit takaisin kasariin. Lisää porkkanat, perunat sekä valkokaalinpalat,
kaada niiden päälle vesi sekä tomaattimurska ja sekoita. Keitä kasviksia keskilämmöllä
kunnes ne ovat täysin pehmeitä eli noin puoli tuntia tai vähän kauemmin.
Sekoittele välillä ja lisää vettä mikäli seos alkaa kuivua liikaa.
Kun
curry alkaa olla valmis, lisää kookosmaito ja kiehauta vielä kerran. Lisää
korianteri ja kevätsipuli juuri ennen tarjoilua. Mausta tarvittaessa suolalla ja
mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti