keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Perunasalaattia ilman majoneesiaPerunasalaatti kuuluu jokseenkin oleellisena osana suomalaiseen juhlapöytään. Se voi olla itse tehtyä, pitokokin valmistamaa tai kaupan einespakkauksesta lusikoitua. Useimmissa näissä on kuitenkin yhtenä aineksena majoneesi. Mutta perunasalaatti ei kaipaa majoneesia, ei kermaviiliä, ei crème fraîchea eikä mitään muutakaan, mikä saattaisi pilaantua kesähelteillä. Öljy-viinietikkakastike antaa perunasalaatille ihan uudenlaista makua. Kansainvälistytään siis, ja tehdään ruokaisa perunasalaatti saksalaisittain ilman majoneesia. Tätä kannattaa harkita vaikka juhannuksen pitopöytään. Saksalainen perunasalaatti sopii niin kalan kuin lihankin kanssa.

Emme tietenkään huomanneet mitata aineksia, joten tässä ei nyt anneta tarkkoja määriä. Jonkinlaisena ohjearvona voidaan kuitenkin pitää sitä, että listassa ensin mainittuja on aina eniten ja viimeisiä aineksia vähiten. Siitä sitten oman maun mukaan.Perunasalaatti ilman majoneesia

keitettyä kiinteää perunaa pienempinä paloina
omena pieninä kuutioina
vihreitä rypäleitä
varsineen viipaloituja kevätsipuleita
mietoa juustoa (Edam) pieninä kuutioina
maustekurkkua
kapriksia

öljy-viinietikkakastike
1 osa valkoviinietikkaa
3 osaa rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastike kannellisessa astiassa ja ravista ainekset kunnolla sekaisin. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja lisää lopuksi kastike. Anna salaatin maustua noin tunnin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: