sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Grillaa, grillaa, grillaa - vesimeloniaGrilli! Kaikki lehdet ovat tähän aikaan vuodesta täynnä grillausohjeita ja monella kotikokilla grilli korvaa lähes koko keittiön kesäajan ruoanlaitossa. Mikäs siinä, grilli on monipuolinen ruoanlaittoväline. Siinä voi valmistaa myös jälkiruokaa.

Minä tein kaupassa heräteostoksen ja heitin ostoskärryyn vesimelonin. Grillin kautta siitä tuli tällainen jälkiruoka.Grillattua vesimelonia ja minttuista dippikastiketta

1 vesimeloni
2 limetin mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
hiukan suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita
dippikastike
turkkilaista jogurttia
limetti-hunajaseos (jos sitä jäi jäljelle)
juoksevaa hunajaa
tuoreita mintunlehtiä

Sekoita keskenään limettimehu sekä hunaja. Leikkaa vesimeloni neljäksi lohkoksi ja lohkot edelleen parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kasta meloniviipaleet molemmin puolin hunaja-limettimehuun ja ripottele pinnalle toiselle puolelle hiukan suolaa, mustapippuria myllystä ja chilihiutaleita (nekin myllystä). Valmista dippikastike sekoittamalla jäljelle jääneeseen hunaja-limettimehuun maustamatonta turkkilaista jogurttia (ei mitään kevytversiota!), hiukan lisää hunajaa jotta se olisi sopivan makeaa, sekä hienonnettuja mintunlehtiä.

Grillaa meloniviipaleisiin molemmin puolin grilliraidat. Grillin tehosta riippuen siihen kuluu pari minuuttia per puoli. Ripottele vielä lopuksi meloniviipaleiden pinnalle hienonnettua minttua ja nauti dippikastikkeen kanssa.


Ei kommentteja: