maanantai 26. kesäkuuta 2017

Juhannusbrunssin mansikkaritarit




Hotdog-projektista oli jäljellä vielä toinen ”New England” –sämpyläleipä. Se osoittautui todella hyväksi leipäohjeeksi, ei liian leipäiseksi, ei liian pullaiseksi. Siksi totesin sen soveltuvan täydelliseksi raaka-aineeksi paitsi hot dogeihin, myös köyhiin ritareihin. Kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat pääsivät maustamaan tätä annosta, josta – vaikka itse kehunkin - olisi korvaajaksi jopa pienelle mansikkakakulle.



Mehustetut mansikat

1 litra tuoreita kotimaisia mansikoita
sopivasti sokeria

Leikkaa mansikoista kannat ja viipaloi marjat parin millin paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pieneen kulhoon ja ripottele kerrosten väliin hiukan sokeria. Anna mansikoiden mehustua jääkaapissa pari tuntia ennen käyttöä.


Köyhät ritarit

1 muna
1 dl maitoa
1-2 rkl kirkastettua voita

Vatkaa kevyesti keskenään muna ja maito. Kasta leipäviipaleet molemmin puolin munamaitoon. Kasta, älä uita! Ruskista viipaleet voissa paistinpannulla. Tarjoile köyhät ritarit mansikoiden, vaniljakermavaahdon ja samppanjan kanssa.


Ei kommentteja: