keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kesäkurpitsa-thaibasilikakeitto




Kevyt, mutta täyttävä keitto tehdään kesäisistä aineksista, kesäkurpitsasta, (pakaste)herneistä ja kevätsipulista. Thaibasilika viimeistelee maun ja puikulaperuna rakenteen. Maukas sosekeitto on valmista runsaassa puolessa tunnissa.


Kesäkurpitsa-thaibasilikakeitto

1 rkl ruokaöljyä
5 kevätsipulia varsineen
1 litra kanalientä
1 kpl (noin 400 g) kesäkurpitsa
250 g kuorittua puikulaperunaa
200 g pussi pakasteherneitä
1 ruukku thaibasilikaa
2 dl parmesaaniraastetta
(suolaa ja valkopippuria)

Leikkaa kevätsipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja säästä tummanvihreitä viipaleita annosten viimeistelyyn. Halkaise kesäkurpitsa ja veistä juustohöylällä muutama ohut viipale annosten koristeluun. Leikkaa loput kesäkurpitsasta pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kuoritut puikulaperunat pieniksi paloiksi.

Kuumenna ruokaöljy kattilassa ja kuullota siinä kevätsipulit. Lisää kanaliemi, kesäkurpitsapalat sekä perunapalat ja anna keiton kiehua 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää pakasteherneet ja keitä vielä 4-5 minuuttia. Lisää thaibasilikan lehdet sekä parmesaaniraaste ja sekoittele kunnes juusto on kokonaan sulanut. Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella ja mausta tarpeen mukaan suolalla sekä valkopippurilla (myllystä).

Viimeistele annokset kesäkurpitsasuikaleilla, kevätsipulilla ja thaibasilikan lehdillä.


2 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Tästä sopasta on tullut kestosuosikki. Sitä syödään pienin muunnelmin ympäri vuoden.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ mummeli
Kiitos kommentista. Nyt kun alkaa paras kesäkurpitsakausi, täytyy itsekin taas keittää tätä soppaa :)