maanantai 12. kesäkuuta 2017

Frittata caprese



Insalata caprese on yksinkertainen salaatti, joka sisältää viipaloitua tomaattia, pehmeää mozzarellaa sekä tuoretta basilikaa. Italiassa se on yleensä oma annoksensa alkuruokana, harvemmin lisuke jossain muussa annoksessa. Makuyhdistelmä on niin täydellinen, että sitä voi soveltaa muuhunkin, kuten munakkaan maustamiseen. Frittata caprese eli capresemunakas on nopea valmistaa, jos käytetään ihan perusaineksia. Minä halusin capreseen syvemmän maun, joten aikaa kului hiukan kauemmin kun paahdoin uunissa miniluumutomaatteja ennen niiden lisäämistä munakkaaseen.



Frittata caprese
(neljälle)

10-20 kirsikkatomaattia
suolaa, mustapippuria, sokeria ja oliiviöljyä
2 isoa tomaattia
150 g pieniä mozzarella bufala –juustopalloja
1 punasipuli
iso kourallinen tuoretta basilikaa
6 munaa
1 tl suolaa
1 dl maitoa
mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaania

Halkaise kirsikkatomaatit, laita ne kulhoon ja mausta ripauksella suolaa, sokeria sekä mustapippuria myllystä. Lisää vielä tilkka oliiviöljyä, sekoita ja levitä tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle halkaisupuoli ylöspäin. Paahda tomaatteja uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet ja hiukan kuivahtaneet. Frittata paistetaan lopuksi uunissa kypsäksi 200 asteessa, joten uunin lämmön voi jättää päälle.

Halkaise isot tomaatit, poista kannat ja leikkaa sisus siemenineen pois kokonaan. Leikkaa tomaatit sitten runsaan puolen sentin kuutioiksi. Halkaise mozzarellapallot. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa basilika pienemmäksi silpuksi ja jätä muutama lehti frittatan viimeistelyyn.

Riko munat kulhoon ja lisää suola, maito sekä puolet basilikasilpusta. Mausta vielä ripauksella mustapippuria ja vatkaa seosta sen verran että munat rikkoutuvat ja kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin.

Kaada uuninkestävälle paistinpannulle oliiviöljy ja kuullota siinä punasipulit. Kaada sitten pannulle puolet munakasmassasta ja sekoittele sen verran että punasipulit sekoittuvat joukkoon tasaisesti. Paista frittataa pannulla tässä vaiheessa parin minuutin ajan. Lisää pinnalle puolet tuoretomaattikuutioista, puolet mozzarellasta sekä loppu munakasmassa. Ripottele pinnalle vielä paahdetut kirsikkatomaatit, loput mozzarellasta sekä loppu basilikasilppu. Paista muutaman minuutin ajan, ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja laita uuniin 200 asteeseen 7-10 minuutiksi. 

Frittata on valmis, kun pinta näyttää kypsältä ja frittatan reunat alkavat irrota pannulta. Ota pannu pois uunista ja ripottele frittatan päälle vielä loput tuoretomaattikuutioista. Viimeistele kokonaisilla basilikanlehdillä. Tarjoile heti.


Ei kommentteja: