perjantai 26. helmikuuta 2016

Värikästä jälkiruokaa / välipalaa



Ravintoasiantuntijat suosittelevat syömään kaikenvärisistä raaka-aineista valmistettuja ruokia, punaisia tomaatteja, mustanviolettia munakoisoa, purppuraista punakaalia, valkoisia herkkusieniä, vihreää pinaattia, oranssia porkkanaa jne. Niistä saa kuitua, kivennäisiä ja vitamiineja - ja onhan värikäs ruoka muutenkin houkuttelevamman näköistä kuin tasaisen beessi lautasellinen jotain. Kai sama pätee jälkiruokaankin? Ihan varmasti värikäs jälkkäri on parempaa ja terveellisempää, vaikka siinä olisikin sitä pahapahapahaa lisättyä sokeria. Jos pakastimen pohjalla on vielä viimekesäisiä mustikoita, tässä niille resepti. Ja saa tätä soveltaa muihinkin marjoihin.


Värikäs kerroskiisseli
(4-6 annosta)

pohjakerros
2 dl soseutettua mustikkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
(hiukan sokeria jos siltä tuntuu)
1 dl maitoa (kasvimaitokin kelpaa)
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl limettimehua
(1 rkl mustikkalikööriä, ei pakollinen)
valkosuklaakiisseli
4 + 1 dl maitoa (kasvimaitokin kelpaa)
2 rkl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
100 g hienoksi rouhittua valkosuklaata
pinnalle
1-2 dl mangososetta
2 passionhedelmää

Valmista ensin mustikkajogurttikiisseli. Kaada mustikkasose sekä jogurtti kattilaan, sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen. Sekoita Maizena huolella maidon joukkoon ja kaada mustikka-jogurttikeitoksen joukkoon. Keitä koko ajan sekoittaen noin kahden minuutin ajan kunnes kiisseli on saostunut. Lisää limettimehu (ja mustikkalikööri) ja sekoita vielä hyvin. Jaa kiisseli tasan siten, että jälkiruokamaljat ovat noin puolillaan ja jäähdytä jääkaappilämpötilaan.

Kaada kattilaan 4 dl maitoa ja sekoita toisessa astiassa 1 dl maitoa sekä Maizena. Lisää kattilaan myös sokeri ja kuumenna maito kiehumispisteeseen. Sekoita Maizenaliuos kiehuvaan maitoon huolella ja keitä matalahkolla lämmöllä koko ajan sekoitellen noin kahden minuutin ajan kunnes kiisseli on saostunut. Ota kattila pois lämmöltä, lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja sekoita hyvin. Anna kiisselin jäähtyä 10-15 minuuttia ja sen jälkeen jaa se tasan jälkiruokamaljoihin mustikkajogurttikiisselin päälle. Jäähdytä annokset jääkaappilämpötilaan.

Tarjoiltaessa lusikoi annosten päälle mangososetta ja viimeistele passionhedelmän siemenillä.


3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Nämä kerrosjälkkärit on aina niin nättejä, en vaan ole oikein onnistunut niissä, olen kai hosunut ja saanut kerrokset sekoittumaan sotkuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis! Jokseenkin paljon fiinimpi versio 80-luvun kotitaloustuntien kerroskiisselistä :).

Tuplaespresso kirjoitti...

Eri tavoin maustettu pannacotta olisi tietysti paljon trendikkäämpi kerrostettava, mutta simppeli kiisseli on paljon nopeampi tehdä, joskin rakenne on hiukan erilainen. Kerrosten hyytyminenkin tapahtuu hetkessä, tai ainakin huomattavasti lyhyemmässä ajassa mitä pannacotta vaatii :)