sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Laskiaisen gluteeniton mantelipannukakku


Laskiaiseen kuuluu laskiaispulla, mutta yhtä hyvin myös hernerokka ja pannukakku. Kuivaruokakomerossa oli isomman pussin pohjalla sopivasti (4 dl) mantelijauhoja, joiden best before lähestyy uhkaavasti ja minirunebergien jäljiltä kaapissa oli myös hiukan mantelilikööriä. Niinpä päätin tehdä niistä laskiaisen pannukakkutaikinan. Laskiaisen (tai oikeammin laskiaistiistain) toinen nimityshän on englanninkielisissä maissa ”pancake day” ja mantelin kanssa pannukakussa yhdistyy suomalainen mantelimassalla täytetty laskiaispullaperinne. Jotta ei tarvitse kinata, kuuluuko laskiaisleivonnaiseen manteli vai hillo, tämä mantelipannukakku nautitaan vadelmasiirapin ja kermavaahdon kanssa.

Muita tekemiämme laskiaisjälkkäreitä löytyy laskiaispullaresepti sekä hillolla ja mantelimassalla täytetyt laskiaisletut.


Mantelipannukakku

3 munaa (koko M)
2 rkl ruokokidesokeria tai hunajaa
1,5 dl mantelimaitoa
4 dl mantelijauhoa
ripaus suolaa
2 rkl mantelilikööriä
2 + 1 rkl ruokaöljyä

Vatkaa munat ja sokeri keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Käytä yksi lusikallinen ruokaöljyä uunivuoan voitelemiseen.

Kaada pannukakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä. Varo paistamasta liian pitkään ettei pannukakku kuivu.

Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja: