torstai 4. helmikuuta 2016

Cobb -salaattia yksikätisestiCobb salaatin alkuperästä on monenlaisia tarinoita, joista joku saattaa olla se oikea, tai sitten ei. Mutta väliäkös sillä, kun salaatti itsessään on tosi herkullinen. Salaatin nimi kertoo sisällön:


Cobb salaatti

E = egg / kananmunaa keitettynä
A = avokado
T = tomato

C = chicken / keitetty tai paahdettu broilerinfilee
O = onion / sipuli
B = bacon / paistettua pekonia
B = blue cheese / jokin sinihomejuusto esim aurajuusto

+ lettuce / jäävuorisalaatti tai romaine

Salaatinkastikkeena Cobbiin käytetään punaviinietikkavinaigrettea ja kaikkien ainesten määrät voi valita oma nälkäisyytensä mukaan. Ainekset pilkotaan ja ladotaan lautaselle. Helppoa ja herkullista.Niin, siitä yksikätisyydestä… Sattui pikku tapaturma ja nyt vasen käteni on kipsissä. M oli reissussa, joten yritin opetella joitain keittiöaskareita yksikätisesti suoritettuna ja jo tämän salaatin valmistuksessa huomasin seuraavaa:

Yhdellä kädellä pystyy keittämään kananmunia sekä paistamaan pekonia ja lämmittämään pannulla kypsän broiskunfileen. Niiden paloittelu onnistui parhaiten keittiöpinsettien ja saksien avulla.


Pippurimylly tarvitsee kaksi kättä, joten vinaigretten mustapippurit piti rouhia lihanuijalla.


Avokadon halkaisu ei onnistu yksikätisesti, mutta kyllä senkin lopulta saa kuorituksi ja paloitelluksi. Hitaasti, mutta hitaasti…
8 kommenttia:

luimupupu kirjoitti...

Auts. Pikaista toipumista!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos sympatiasta.
Pikainen on 5-6 viikkoa #&%*!&%#¤!!!
Mutta kyllä tämä tästä...

Maija Hongisto kirjoitti...

Pikaista toipumista sinne! Täällä toinen täysin yksikätinen kohtalotoveri kuuden viikon sairaslomalla. Osaanpa samaistua hyvin toimiisi. Kun kaikki käy hitaasti ja hitaasti. Tsemppiä! t. Maija (myrskyluodolle.blogspot.com)

Tuplaespresso kirjoitti...

Tämä on sitä vuodenaikaa, että meillä on varmaan paljon muitakin kohtalotovereita. Talvi olisi ihan kiva vuodenaika, jos välillä ei lämpenisi ja sataisi vettä joka jäätyy. Sitten käy näin. Muistanpahan taas vastedes aina laittaa liukuesteet kenkiin ulos mennessä...
Tsemppiä sullekin paranemiseen :)

Maija Hongisto kirjoitti...

Pitää tietysti vielä lisätä, että tosi kiva salaattiohje on tuo cobb. Taidanpa kokeilla...sitten joskus tai jospa pyydän miestä tai lapsia tekemään :) t.Maija

Heidi - Kärähtäneet kirjoitti...

Toipumisia! Minä sain joskus lahjaksi sellaisen pattereilla toimivan pippurimyllyn, joka toimii yhdellä kädellä nappia painamalla. Aluksi nauroin, että kuka on niin laiska, ettei voi veivata sitä myllyä itse, mutta se on oikeastaan osoittautunut tosi käteväksi.

kati kirjoitti...

Tsemppiä! ✌🏻

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Maija
Pyydä perhettä tekemään ja nauti passattavana olemisesta ;)

@ Heidi
Automaattinen pippurimylly, lahja henkilölle jolla on kaikkea - paitsi kaksi toimivaa kättä. Kuulostaa kätevältä :)

@ Kati
Kiitos, kyllä tämä tästä alkaa sujua. Onneksi kipsi on vasemmassa kädessä ;)