perjantai 19. helmikuuta 2016

Oikea maitokaakao
Olisin halunnut kuvata tämän kupillisen kaakaota helmikuun hohtavalla hangella auringon kimaltaessa lumikiteillä kaakaomukin ympärillä. Sattuneesta syystä se nyt ei oikein onnistunut, sillä Helsingin ”hanki” on tällä hetkellä pelkkää jäätä ja rapaa. Onneksi on valkoinen pöytäliina.

Kaikkein paras maitokaakao tehdään oikeista aineksista, Se ei tarvitse soijalesitiiniä, rypälesokeria, suolaa eikä aromeita, joita on pikakaakaojauheissa. Valmiin kaakaojuoman voi toki maustaa haluamallaan tavalla, kuten lorauttaa joukkoon tujauksen konjakkia, jolloin drinkin nimi on Lumumba. Tai ”hiihtohissijuomana” kaakaota ja minttulikööriä, joka ainakin takavuosina oli nuorison suosikki. Mutta ihan peruskaakaojuomakin kermavaahtonokareella on hyvä lämmike talvisen ulkoilun jälkeen. Pikakaakaojauhe on suosittua siksi, että se liukenee klimppiintymättä, mutta se onnistuu tavallisellakin kaakaojauheella ihan helposti. Tällä tavalla:Oikea maitokaakao
(3 annosta)

5 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
2 rkl hienoa sokeria
1 dl kuohukermaa
Kuumenna maito kiehuvan kuumaksi. Sekoita kannussa kaakaojauhe sekä sokeri. 
 


Kaada seokseen ihan pikkutilkka kuumaa maitoa. Sekoita kunnes kannun pohjalle on muodostunut tasainen tahna.

Kaada kaakaotahnan joukkoon vielä hiukan kuumaa maitoa ja sekoita huolella.


Kaada loppukin maito kannuun ja sekoita. Nyt kaakao on täysin liuennut maitoon ja se on juotavissa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää kuppiin kaakaon päälle.

Ei kommentteja: