sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Samettisen ihana mansikkamannapuuro


Vieläkö pakastimessasi on viimekesäisiä mansikoita? Nyt on aika tehdä niistä samettisen ihanaa mansikkamannapuuroa, joka käy niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksikin. Ja jos pakastemansikat on jo syöty, tämän voi tehdä myös tuoreista mansikoista.


Mansikkamannapuuro

5 dl mansikoita
1 dl sokeria
7 dl vettä
1 dl mannasuurimoita
200 g maustamatonta jogurttia
lisäksi tuoreita mansikoita ja sitruunamelissaa/minttua/basilikaa (valitse itse)

Kaada vesi kattilaan ja lisää pieniksi paloiksi pilkotut mansikat sekä sokeri. Keitä kunnes kaikki mansikat ovat pehmeitä ja kevyesti soseutettavissa. Vatkaa kiehuvaan mansikkasoseliemeen mannasuurimot ja keitä puuroa välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi.

Lisää kylmään puuroon maustamaton jogurtti ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vispipuuroksi. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa ja viimeistele jollain vihreällä mausteyrtillä.



2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nam:) Kiva versio vispipuurosta jugurtin kanssa:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Tästä tuli vähän liiankin hyvää... ;)