maanantai 12. tammikuuta 2015

Chicken quesadillas





Nyt haetaan etnoruokaresepti Meksikosta ja kokataan kanabroileritäytteisiä quesadilloja. Vehnätortillat ovat kaupan tavaraa ja jos laiskuus iskee enemmältikin, myös broileri voi olla kaupan grillistä. Tortillalätyn lisäksi quesadillan tärkein ainesosa on juusto (esp. queso) ja kaikki muut täytteet ovat valinnaisia. Lisänä maistuu raikas salaatti.





Broileritäytteiset quesadillat
(4 kpl)


4 pehmeää, ohutta vehnätortillaa
300 g broileria
100 g pakastemaissia
suolaa
mustapippuria
cajunmaustetta
4 rkl sweet chili kastiketta
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
3 dl raastettua cheddarjuustoa
voita paistamiseen

Ruskista broilerinliha ja leikkaa se sentin kuutioiksi. Kiehauta pakastemaissia noin 3 minuuttia ja lisää broileripalojen joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, (varovasti) cajunmausteella sekä sweet chili kastikkeella. Lisää kevätsipuli sekä lehtipersilja ja sekoita hyvin.

Laita tortillalätty työlaudalle ja ripottele puolikkaalle hiukan juustoraastetta. Lusikoi juuston päälle broileritäytettä ja sen päälle vielä hiukan juustoraastetta. Taita tortillan toinen puoli täytteiden päälle. Tee toinen quesadilla samalla tavalla. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja paista quesadilloja 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja juusto on sulanut. Leikkaa quesadillat kahteen tai kolmeen osaan ja tarjoile heti salaatin kanssa.


Salaatti sisälsi
friseesalaattia
pisaratomaatteja
kurkkua
avokadoa
mangoa
punasipulia
Creme fraiche kastikkeessa oli
creme fraichea
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
juoksevaa hunajaa


3 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Tortilla-plättypussi kaapissa on kyllä monen kiirepäivän pelastus, kun aina voi tehdä quesadilloja, jos on juustoa, valkospilia ja jotain muuta :)

Jael kirjoitti...

Quesadillat ja vastaavat ovat herkullisia.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Ansku Gen @ Jael
Vaikka "kunnon blogaani tekee tortillat aina itse jne..." blaablaa, niin kyllä yksi tortillapaketti täytyy aina olla varalla - tai ainakin kauppa lähellä.