Lettuklassikoiden to-do-listallani oli jo pitkään ollut crepes suzette, ihana appelsiinin makuinen, liekitetty jälkiruokaherkku suoraan 70-luvulta. Aina vaan tuli tehdyksi jotain muuta jälkiruokaa, kunnes… Kaikki hyvät uudenvuoden terveyslupaukset dieetteineen ja kuntoiluineen lienee jo unohdettu, joten crepes suzettesta on hyvä jatkaa.
Crepes Suzette
(10-12
kpl)
krepit
3
dl jauhoja
3
munaa (L)
3
dl maitoa
1
dl hiilihapotettua vettä
0,25
tl suolaa
0,5
dl sulatettua voita
appelsiinikastike
2
appelsiinin raastettu kuori
0,5
+ 0,5 dl sokeria
2
appelsiinin mehu
50
g voita pieninä kuutioina
liekitykseen jokaista neljää (4) kreppiä varten
2
cl Grand Marnier likööriä
2
cl konjakkia tai brandya
tarjoiluun
2
appelsiinia leikattuna kalvottomiksi fileiksi
(vaniljajäätelöä)
Kaada
jauhot kulhoon ja tee niiden keskelle kolo. Riko siihen munat ja vatkaa seos
mahdollisimman hyvin sekaisin. Lisää maito kahdessa erässä ja vatkaa taikina
mahdollisimman tasaiseksi. Lisää vesi sekä suola ja vatkaa ne taikinan
joukkoon. Lisää viimeksi sulatettu voi ja sekoita hyvin. Taikinan tulisi nyt koostumukseltaan
muistuttaa paksuhkoa kermaa. Anna taikinan tekeytyä tunnin tai pari ennen kuin
alat paistaa siitä kreppejä.
Paista taikinasta mahdollisimman ohuita kreppejä
paistolevyllä tai kreppipannulla ja pidä krepit folion alla lämpiminä siihen
asti kunnes ne upotetaan appelsiinikastikkeeseen. Paistolevyllä tai oikealla
kreppipannulla paistettaessa krepit jäävät aina hiukan kalpeammiksi kuin
perinteiset ohukaiset paistettuna voissa paistinpannulla..
Ota
paistinpannulle pari pientä kauhallista appelsiinikastiketta ja kuumenna
kiehuvaksi. Ota yksi kreppi, upota se kastikkeeseen, taita kahtia ja siitä
vielä molemmat reunat keskelle. Lisää pannulle hiukan appelsiinikastiketta ja tee
toinen kreppi samoin, sitten kolmas ja vielä neljäs kreppi.
On siinä vielä vähän liekkiä kun katsoo oikein tarkkaan... |
Annostele
krepit lautasille, kaada niiden päälle kastiketta pannulta ja viimeistele
kalvottomilla appelsiininlohkoilla (sekä vaniljajäätelöllä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti