sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Banoffeeritarit, sitä rikkaampaa ritarien sukua



Eikös kevyen keiton kanssa pitäisi aina tarjota jälkiruokaa? Hernesopalle pannukakkua jne. Mausteinen porkkanakeitto täydentyi pullapitkosta siivutetuilla rikkailla ritareilla (tai French toastilla, ihan miten vain), jotka makeutettiin banoffeen (banaani-toffee-kerma) tyyliin. Vaikka kaiken kohtuuden nimissä yhden pullaviipaleen pitäisi riittää syöjää kohden, kannattaa varata kaksi. Tämä on vaan niin hyvää. Ai niin. Ihan tuoreesta pullasta ei tule yhtä hyviä ritareita kuin parin päivän ikäisestä. Munamaito imeytyy tuoreeseen leipään liian nopeasti ja leipä saattaa vettyä ihan muhjuksi, jolloin pinnasta ei tule rapeaa paistettaessa. Kannattaa käyttää vähän vanhempaa känttyä.


Banoffeeritarit
(kahdelle)

4 viipaletta (parin päivän vanhaa) pullapitkoa
1 dl maitoa
1 muna
paistamiseen
voita
päälle
banaania
kinuskikastiketta
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Riko munat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Lisää maito ja vatkaa vielä sen verran, että seos on tasaista. Upota leipäviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja nosta heti lautaselle odottamaan. Paista ritarit heti kun kaikki on käsitelty munamaidossa. Sulata paistinpannulla voita ja paista ritarit molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile hiukan lämpiminä banaaniviipaleiden, kinuskikastikkeen sekä kermavaahdon (tai jäätelön) kanssa.

Banaania, kinuskia ja jäätelöä, nam. Kun tarkkaan katsoo, niin onhan siellä pohjalla pari pullaviipalettakin.

Ei kommentteja: