perjantai 30. tammikuuta 2015

Kanankoipia kiinalaisessa kastikkeessa



BBC Good Foodin joulukuun numerossa oli hyvän näköinen kanaresepti, jonka ainesluettelon pituus ei päätä huimannut, ja jonka valmistusaikakin näytti olevan mukavan lyhyt. Juuri sopiva arki-illan ruoka. Eipä siinä sitten muuta kun ostoskoriin paketti broilerinkoipia ja tölkki hoisin-kastiketta. Muita aineksia olikin omasta takaa. Lisänä oli keitettyä riisiä sekä rucolaa ja vinaigrettea. Alkuperäisessä reseptissä ei puhuta mitään salaatista tai vinaigrettesta, mutta huomasimme niiden täydentävän todella hyvin muuten hivenen makean ruoan makumaailmaa.



Broilerinkoipia kiinalaisessa kastikkeessa
(alkuperäinen resepti Emily Kydd)

1 pkt broilerinkoipia (3 kpl) (nahallisia, luullisia)
4 rkl hoisin-kastiketta
2 tl seesamiöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1,5 tl kiinalaista viismaustetta
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
hiukan suolaa
muutama kevätsipuli
50 g cashewpähkinöitä

Leikkaa broilerinkoivet kahteen osaan, reisi ja koipinuija erikseen. Leikkaa jokaisen palan päälle veitsellä muutama viilto. Sekoita keskenään hoisin-kastike, seesamiöljy, hunaja, viismauste, inkivääri sekä valkosipuli ja ripaus suolaa. Marinoi broilerinpaloja kastikkeessa vähintään parin tunnin ajan (tai yön yli jos on aikaa).

Kuumenna uuni 200 asteeseen (180 kiertoilma). Levitä broilerinpalat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja kaada kastike päälle. Kypsennä uunissa ensin 35 minuuttia ja valele koipia kastikkeella sinä aikana pari kertaa. Lisää cashewpähkinät ja sekoita hiukan, kaada paloitellut kevätsipulit vuokaan ja paista vuokaa vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile heti riisin ja rucolan sekä vinaigretten kanssa.


2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Täällä onkin kaipailtu jotakin hyvää ja mielellään kohtalaisen helppoa kiinalaisohjetta kanalle, joten kiitokset! :) Saas nähdä, jos tätä vaikka saisi joskus lähitulevaisuudessa testattua, kun näyttää niin hyvältä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Tämä resepti täyttää loistavasti nuo vaatimukset: helppo ja hyvä. Nopeakin tämä on valmistaa, jos marinointiaikaa ei oteta huomioon.