lauantai 24. tammikuuta 2015

PolentacrostinitKun nämä polentacrostinit olivat valmiit, huomasin niistä tulleen ah, niin trendikkäät, gluteenittomat makupalat. Sorry, se trendikkyys epätrendikkäässä ruokablogissa  oli ihan vahinko ;)  Nämä sopivat hyvin välipalaksi tai vaikka brunssipöytään, sillä ne voi päällystää lähes millä tahansa, graavilohella, ilmakuivatulla kinkulla, tomaattisalsalla, punasipulihillokkeella, taleggiojuustolla, tai mitä kaapista sattuukaan löytymään. Tämä maistuu myös niille, jotka eivät muuten pidä polentasta.


Polentacrostinit


2,5 dl polentajauhoja
7 dl vettä
1,5 tl suolaa
pinta
oliiviöljyä
2 rkl polentajauhoa
2 rkl jauhettuja pistaasipähkinöitä
2 rkl mantelijauhoa
hiukan maldonsuolaa

Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada laakeaan astiaan jäähtymään. Tasoita pintaa öljytyllä teräslastalla sen verran, että polentalevy on kauttaaltaan noin sentin paksuinen. Jäähdytä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Siivilöi jauhamasi (paahdetut ja suolatut) pistaasipähkinät ja sekoita polentajauhon sekä mantelijauhon kanssa. Leikkaa kylmä polentalevy pienemmiksi paloiksi ja voitele palat ohuelti molemmin puolin oliiviöljyllä. Kasta palat kummaltakin puolalta jauhoseokseen ja asettele vierekkäin uunivuokaan. Murustele palojen päälle vielä hiukan maldonsuolaa. Paista 225 asteessa 30-45 minuuttia tai kunnes ruskistuvat ja rapeutuvat sekä pinnalta että alapuolelta.


Ei kommentteja: