perjantai 26. heinäkuuta 2013

Munakas kuin piirakka



Aamiainen, välipala, lounas, ihan miten vaan. Munakas on kunnon ruokaa, joka pitää nälän poissa kohtalaisen pitkään. Kun valitsee sopivat ainekset, munakas on ihan täysi ateria. Tämä uuniomeletti on paistettu valurautapannulla.


Uuniomeletti (perunaa ja pekonia)

80 g pekoni- tai pancettaviipaleita
2 pientä punasipulia renkaina
5 keitettyä uutta perunaa pienittynä           

4 munaa
0,5 dl vettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
rakuunaa

7 miniluumutomaattia
lehtipersiljaa


Lado pekoniviipaleet tasaisesti paistinpannulle ja pekonin päälle sipulirenkaat. Peitä pinta lopuksi perunakuutioilla. Laita paistinpannu uuniin 200 asteeseen 15-20 minuutiksi kunnes pekonit ovat kypsyneet ja perunat saaneet hiukan väriä.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niitä sen verran että rakenne menee hiukan rikki. Lisää vesi sekä mausteet ja vatkaa vielä kevyesti. Kaada munakasseos pannulle perunoiden ja muiden ainesten päälle. Asettele vuokaan tasaisesti miniluumutomaatin puolikkaat. Paista munakasta vielä 10 minuuttia 200 asteessa. Tarjoiltaessa ripottele munakkaan päälle silputtua lehtipersiljaa.



4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kiva ohje! Tuohon yleensä löytyy ainekset kotoa, niitä keitettyjä perunoitakin:)

Maija - Köökistä kajahtaa kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Itse en ole munakkaiden ylin ystävä, mutta tälle ohjeelle lämpenin. :)

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Nam! Tuota kun sais nyt lounaaksi!

Tuplaespresso kirjoitti...

Se on kumma juttu, että kun munakas ei näytä munakkaalta, se on paljon herkullisemman näköinen vaikka itse reseptin ainekset olisivat samat :)