Jos et vielä ole tutustunut mateeseen, se kannattaa tehdä nyt. Epämääräisen limaisesta ulkonäöstään huolimatta mateen maku ja lihan kiinteä koostumus ovat aivan omaa luokkaansa, superherkullista. Lisäksi mateesta voi käyttää sekä mädin että maksan - nahankin, jos osaa parkita ja haluaa askarrella. Jos ei halua harjoitella mateen nahan nylkemistä, hyvä kalakauppias tekee sen asiakkaan puolesta. Ruodoista saa vallan mainion kalaliemen.
Tähän madereseptikokoelmaan on koottu erilaisia tapoja valmistaa madetta. Reseptiin pääsee klikkaamalla kuvan alla olevaa ruoan nimeä.
YRTTIKUORRUTETTU MADE JA MATEENMAKSAMUHENNOS
MATEENMÄTIÄ (ja linkki blinireseptiin)
ERITYISEN RAPEA BLINIPANNUKAKKU JA MATEENMÄTIÄ
PANNULLA PAISTETTUA MADETTA JA UUNIKASVIKSIA
KAINUULAISTA MATIKKAA JA SALAATTIA
ANKIMO ELI MATEENMAKSAA JAPANILAISEEN TAPAAN
ekstra: MATEEN NAHKA (ei ole maksettu mainos)
2 kommenttia:
Ihanaa, kun madekausi on taas alkanut; on se niin hyvä kala ja näköjään taipuu moneksi! Me yleensä paistetaan maksa voissa alkuruuaksi ja tehdään kirkaslieminen keitto pääruuaksi. Kroketteja täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla, niin säästyy enimmältä ruotojen nyppimiseltä.
Täytyy itsekin taas ensi viikolla kääntyä kalakauppiaan puoleen. Tuli mieleen että mitenkähän airfryer toimisi niiden krokettien kypsennyksessä. Meillä on airfryerissä tehdyt chicken kievit (https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2020/12/itsenaisyyspaivan-chicken-kiev.html) ja sillä voisi kokeilla näitä kalakrokettejakin.
Lähetä kommentti