Pikkelöityä punasipulia on melkein vakiona meidän jääkaapissa, mutta fenkolista vasta tuleekin todella maukas lisuke kun sen pikkelöi sopivien mausteiden kanssa. Tätä voi käyttää yhtä hyvin salaatin joukossa, kalan kanssa, lihan kanssa tai vaikka kasvissosekeiton viimeistelynä.
Pikkelöity fenkoli
150 g etikkaa
Viipaloi fenkolit mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet lasitölkkeihin. Fenkoleista jääneet varret ym kannattaa silputa ja joko pakastaa vastaisen varalle tai käyttää ne heti jonkin kasvissosekeiton pohjaksi. Siivilöi mausteet jäähtyneestä pikkeliliemestä.
Nyt on valittavissa haluatko rapeampaa vai pehmeämpää fenkolia. Jos rapeampaa, kaada jäähtynyt liemi suoraan tölkkiin fenkoliviipaleille ja anna tekeytyä jääkaapissa päivän tai pari ennen käyttöä. Jos pehmeämpää, kuumenna siivilöity liemi uudestaan ja kaada kuuma liemi viipaleiden päälle. Kun liemi on jäähtynyt, laita tölkin kansi kiinni ja säilytä tölkki jääkaapissa. Pikkeli on valmista käytettäväksi heti jäähdyttyään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti