torstai 6. tammikuuta 2022

Airfryerilla mehevät kanapihvinkäiset


Aika moni (tänäkin jouluna) taisi saada joulupukilta airfryer –paketin. Se on ihan kätevä keittiökone, jolla voi tehdä paljon muutakin kuin vain lämmittää pakasteranskalaisia, eikä sitä missään tapauksessa kannata jemmata kaappiin, sillä: poissa silmistä, poissa mielestä. Kun air fryeria katselee päivittän, sitä tulee myös käytetyksi. Meille se ei ole mikään ”kaiken-terveelliseksi-tekevä-ihmevekotin”, mutta minikokoisena kiertoilmauunina se on hyvä pienten ruokamäärien valmistamiseen ja erityisen käyttökelpoinen kanan/broilerin ja kalan kokkaamiseen. Tässä taas yksi hyvä kanaruoka airfryerilla. Pihvinkäiset pysyvät todella mehevinä kun ne valmistaa rasvaisesta koipireisilihasta.


 

Mehevät kanapihvinkäiset airfryerissa

pihvinkäiset (10-12 kpl)

400 g  rasvaista broilerin jauhelihaa (koipi/reisi)
1 dl  karkeaa korppujauhoa
1 dl  parmesaaniraastetta
1  kananmuna
4  kevätsipulin vihreät varret ohuina viipaleina
1 tl  raastettua sitruunankuorta
1 tl  hienoa merisuolaa
hiukan mustapippuria myllystä
1  keskikokoinen kesäkurpitsa
(oliiviöljyspray)

kastike (myös salaattiin)

2 rkl  oliiviöljyä
1 rkl  sitruunamehua
2 tl  dijonsinappia
1 rkl  hunajaa
pieni ripaus cayennea

Sekoita keskenään jauheliha, korppujauho sekä parmesaaniraaste. Sekoita kananmunan joukkoon kevätsipuli, sitruunankuori sekä merisuola ja mustapippuri. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja purista raaste puhtaan chifonetin tai caritaliinan sisällä mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi. Tee taikinasta 10-12 tasakokoista palloa ja litistä ne 1,5-2 cm paksuisiksi. Laita pihvinkäiset vierekkäin laakeaan astiaan jääkaappiin 30-45 minuutiksi jäähtymään. Sillä välin voit valmistaa kastikkeen sekä kasvissalaatin oman makusi mukaan.

Esilämmitä airfryeria 180 asteessa noin 5-10 minuuttia ennen kuin alat paistaa pihvinkäisiä. Suihkauta oliiviöljyä ohuelti kaikkien pihvinkäisten päälle. Suihkaise öljyllä myös airfryerin kori. Aseta puolet pihvinkäisistä koriin ja kypsennä 180 asteessa noin 12-15 minuuttia tai kunnes pihvinkäiset ovat kypsiä myös sisältä. Paista toinen erä samoin.

Tarjoile raikkaan salaatin ja hunajasinappikastikkeen kanssa.

 

Ei kommentteja: