maanantai 26. helmikuuta 2018

Possunposkien ja broccolipyreen jatkojalostus seuraavana päivänä



Eilisestä upeasta possunposkiateriasta jäi kaksi ihanan mureaa possunposkea sekä puoli kattilallista parsakaali-hernepyreetä. Kun niitä hiukan jalostettiin, ne riittivät juuri sopivasti neljän hengen lounaaksi ilman, että tuli sellainen olo kuin söisi taas jotain samaa uudelleen lämmitettyä.


Lämpimät possunposkileivät

2 kypsää, mureaa possunposkea (ks eilinen päivitys)
4 viipaletta (monivilja)paahtoleipää
nokare voita
3 kevätsipulia
50 g juustoraastetta (gruyere, parmesan tai mozzarella)
2 kananmunaa

Paahda leivät kevyesti ja kun ne ovat jäähtyneet, levitä pinnalle ohuelti voita. Leikkaa possunposket ihan pieniksi paloiksi ja lisää niiden joukkoon ohuelti viipaloidut kevätsipulit. Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita niiden joukkoon juustoraaste. Yhdistä possu- ja munaseos ja jaa se tasan leipien päälle. Gratinoi uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja hiukan saanut väriä.



Kermainen parsakaalikeitto

noin 5-7 dl parsakaali-hernepyreetä (ks eilinen päivitys)
300 g kuorittuja jauhoisia perunoita
4-5 dl kasvislientä
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianterinsiementä
1-2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
tuoretta korianteria
hyvää oliiviöljyä

Keitä perunat ylikypsiksi ja soseuta ne blenderissä pienen kasvisliemitilkan kanssa. Sekoita soseutettu peruna huolella parsakaali-hernepyreen joukkoon ja lisää kasvislientä sen verran, että seos muuttuu soseesta keitoksi. Sekoita ja kuumenna keitto ja mausta se juustokuminalla sekä jauhetuilla korianterinsiemenillä. Lisää kerma ja kiehauta keitto vielä kerran. Viimeistele maku mustapippurilla ja cayennella. Lisää tuoretta korianteria ja hiukan oliiviöljyä kun keitto on lautasella.


Ei kommentteja: