tiistai 27. helmikuuta 2018

Tahini-suklaabrownies



Olin erehtynyt ostamaan neljänneskilon levyn Fazerin “tummaa” suklaata (kaakaota 47%). Kotona totesin, että se on aivan liian vaaleaa tummaksi suklaaksi ja aivan liian tummaa, jotta sitä haluaisi nauttia palasen kahvin kanssa. Kaiken kaikkiaan harvinaisen epäonnistunut ”välikelin” suklaa yritykseltä, joka muuten tuottaa mm maailman parasta maitosuklaata. Koska en halunnut heittää ostamaani suklaata pois, etsin jotain sopivaa leivontareseptiä, johon sen voisi käyttää. Bon Appetit –lehdessä olikin mielenkiintoinen Chris Moroccon laatima  tahini-brownieresepti, johon tämä suklaa oli mahdollista hävittää. Sellainen leipomus siis. Minulla ei ollut alkuperäiseen reseptiin sopivan kokoista vuokaa, joten suurensin hiukan ainesmääriä.  

Lopputulos oli tosi onnistunut. Ai niin, tämä herkullinen brownie sattuu olemaan myös täysin gluteeniton. Ei, kaloriton tämä ei ole, ei todellakaan... :)



Tahini-suklaabrownies

4,5 rkl maissitärkkelystä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
250 g tummaa suklaata
4,5 rkl kookosöljyä
2+ 4 rkl tahinia
3 kananmunaa, koko L
1 ¼ dl hienoa sokeria
1 dl ruokokidesokeria
1,5 tl hienoa merisuolaa
1 tl vaniljauutetta
2 rkl vaahterasiirappia (tai agavesiirappia)

Valmistele brownieta varten noin 20 x 30 cm vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.


Sekoita yhdessä kulhossa keskenään maissitärkkelys sekä tumma kaakaojauhe.
Laita yhteen kulhoon karkeasti rouhittu tumma suklaa, kookosöljy sekä 2 rkl tahinia, sulata ne (vesihauteessa tai mikrossa) ja sekoita tasaiseksi.
Laita yhteen kulhoon 4 rkl tahinia sekä vaahterasiirappi ja sekoita ne hyvin keskenään.
Laita yhteen kulhoon kananmunat sekä sokerit ja vatkaa ne kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää kananmunavaahtoon suola, vaniljauute sekä sulatettu suklaaseos ja vatkaa kunnes kaikki on täydellisesti sekoittunut. Lisää lopuksi maissitärkkelys-kaakaoseos ja vatkaa noin minuutin ajan kunnes taikina paksuuntuu ja siinä ei ole enää ainoatakaan paakkua.

Kaada taikina vuokaan leivinpaperille, tasoita pinta ja nostele taikinan päälle tahini-siirappiseoksesta pieniä nokareita. Ota hammastikku tai terävä grillivarras ja pyörittele nokareita sen verran, että tahiniseos sekoittuu kiehkuroiksi taikinan pinnalle. 

Paista brownie uunin keskitasolla noin 35 minuuttia ja jäähdytä ennen kuin leikkaat sen pienemmiksi paloiksi.
Tämä on vielä parempaa seuraavana päivänä.


2 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Ihanan näköistä! ♥

Tuplaespresso kirjoitti...

Jos tykkää seesamin mausta, tykkää myös tästä ja reseptissä on takuulla riittävästi suklaata ;)