perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kotitekoista kebabia ja kardemummariisiä



Kotitekoinen kebab ei ole ihan jokapäiväistä ruokaa, sillä sen valmistukseen menee todella paljon aikaa. Kuusi tuntia on ehkä jopa hiukan alakanttiin menevä arvio, kun ensin kebabpötköt sekoitetaan, maustetaan, muotoillaan ja paistetaan matalassa lämmössä, sitten jäähdytetään ensin huoneenlämpöiseksi ja viimeksi jääkaappilämpöön ennen kuin niitä voi alkaa leikata lautasille. Eli kun alkaa valmistaa kebabia, sitä pitää tehdä kerralla kunnon satsi ja laittaa loput pakkaseen. Olemme pari vuotta sitten löytäneet niin hyvän kebabreseptin, ettei sitä kannata alkaa millään tavalla korjailla. Tehdään vaan uudestaan samalla reseptillä, niin hyvä tulee. Resepti löytyy täältä.

Välimerellinen maku kotikeittiön kebab -ateriaan saadaan kardemummariisillä, jogurttikastikkeella ja korianteri-tuoresalaatilla. Vaikka kardemumma onkin enemmän leivontamauste, se antaa riisille hienon uuden vivahteen, joka toimii hyvin kebablihan kanssa.



Kardemummariisi

1 rkl oliiviöljyä
2 pientä uutta sipulia ohuina viipaleina
6-12 kardemumman kokonaista siemenkotaa (tuoreita tarvitaan vähemmän, vanhempia enemmän)
2 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl kanalientä

Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää kevyesti murskattu kardemumma sekä riisi ja kuullota niitä vielä hetki. Lisää kanaliemi ja keitä riisiä matalahkolla lämmöllä 12-15 minuuttia kunnes riisi on kypsää.


Jogurttikastike

2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl suolaa
1 tl hunajaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua vähän aikaa ennen tarjoilua.


Salaatti

roomansalaattia tai vastaavaa
kurkkua
tomaattia
uuden sipulin varsia ohuina viipaleina
runsaasti hienonnettua korianteria
granaattiomenan siemeniä
salaattikastike
1 rkl granaattiomenan mehua
tilkka oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
hyppysellinen chilirouhetta


2 kommenttia:

Ansku Gen kirjoitti...

Ei oo kotona tehden ihan pikaruokaa tai pelasta pitkäksi ja kosteaksi venähtänyttä iltaa :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Eipä. Pikakebabille pitää lähteä ulos syömään :)