lauantai 16. heinäkuuta 2016

Gini & kurkku & seljankukkagranita - viileää aikuiseen makuunEi kahta ilman kolmatta ginireseptiä. 

Vieläköhän niitä helteitä tulee vielä tänä kesänä? Gini-kurkku-seljankukkagranita kun on ihan parasta nautittavaksi helteisenä kesäpäivänä päivänvarjon alla laineiden liplatellessa rantakiviin. Toki saman tunnelman voi varmaan mielikuvituksissaan kehittää sateisessa Suomessa istumalla keittiössä silmät kiinni kuuman uunin vieressä ja kuuntelemalla ulkona satavaa vettä? Ai ei ole ihan sama asia vai? No sitten vaan toivotaan niitä helteitä. Tämä granita on paranneltu versio muutaman vuoden takaisesta delicious –lehden reseptistä.

Kurkkugranita sopii hyvin tarjottavaksi myös makuaistia puhdistavana väliruokana vahvasti maustetun ruokalajin jälkeen, eräänlaisena gastronomisena siltana seuraavaan ruokalajiin.


Gini & kurkku & seljankukkagranita


1 rkl glukoosisiirappia
7,5 cl (= 5 rkl) seljankukkamehutiivistettä
6 cl (=4 rkl) giniä
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl vettä
1 kurkku

Kurkun voi käyttää kuorineen, kokonaan tai osittain kuorittuna. Kurkun kuori antaa granitaan kitkeryyttä ja väriä – vähemmän kuorta, miedompi maku ja haaleampi väri. Makuasia. Kuutioi kurkku parin sentin kuutioiksi ja kaada se kapeaan korkeaan kulhoon yhdessä muiden ainesten kanssa. Soseuta ainekset sauvasekoittimella (tai blenderissä) ja kaada seos matalaan, laakeaan pakastuksenkestävään vuokaan. Laita vuoka pakastimeen ja sekoita haarukalla tunnin välein kunnes koko seos on muuttunut jäiseksi hileeksi. Tähän menee aikaa 4-5 tuntia.Ei kommentteja: