perjantai 22. heinäkuuta 2016

Karkkipäivä: suolapähkinäfudge
Tästä keitoksesta tulee sen verran iso annos, että siitä riittää useammaksi kuin yhdeksi karkkipäiväksi ja jää vielä jaettavaksi kavereillekin. Sokeria, rasvaa, suolaa, siinä täydellisen fudgen salaisuus. Mutta sen verran makeaa kuten fudgen kuuluukin olla, että karkinhimo tulee aika nopeasti tyydytetyksi.


Suolapähkinäfudge

260 g sokeroimatonta maapähkinävoita
100 g voita
0,5 dl kermaa
3/4 tl suolaa
420 g tomusokeria

pinnalle: suolapaahdettuja maapähkinöitä

Kuumenna maapähkinävoi, voi, suola sekä kerma kattilassa ja sekoita seos tasaiseksi. Mittaa tomusokeri kulhoon. Kaada lämmin maapähkinävoiseos tomusokerin joukkoon ja sekoita kunnes siitä tulee tasainen massa. Jos sekoittuminen tuntuu kovin vaivalloiselta, massaa voi puristella paljain käsin.

Levitä fudgemassa voipaperoituun vuokaan ja tasoita pinta. Piirrä ruokaveitsellä massan pintaan leikkausviivat ja paina jokaisen palan päälle yksi puolikas suolapähkinä. Jäähdytä fudgea jääkaapissa noin tunnin ajan, minkä jälkeen sen voi leikata paloiksi.

Fudge säilytetään jääkaapissa.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan näköisiä ja nyt tuli kamala toffeehimo.Minua niin harmittaa kun en ottanut ylös isäni ihanaa toffeefudgeohjetta,hän nimittäin linnottautui keittiöön kaksi kertaa vuodessa ja tuloksena oli kolme erilaista hurjan hyvää toffeemaista fudgea.

Tuplaespresso kirjoitti...

Aina kannattaisi kaiken varalta kerätä hyvät reseptit. Minun ex-anoppini sisko aikoinaan teki todella hyvät pääsiäismämmit koko suvulle, mutta enpä silloin ymmärtänyt pyytää reseptiä...