keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Hyvää arkiruokaa: gremolatakanaa ja bataatti-vuohenjuustomuusia



Mitä syötäisiin? No ei aavistustakaan. Joka päivä sama kysymys. Eikä ruoan aina tarvitse olla jotain spesiaalia – ja mieluumminkin ei. Lähdin ostoksille ilman mitään ostoslistaa hankkiakseni jotain proteiinia ja jotain hiilaria – siinä kaikki. Muut ainekset varmaankin löytyisivät omasta kaapista tai jääkaapista. Kai... Kun vielä kaupassakin pää löi ihan tyhjää ja kiersin kauppaa ympäri jo kolmatta kertaa, heitin lopulta ostoskoriin paketin broilerin minuuttipihvejä sekä bataatin ja granaattiomenan. Ehkä niistä syntyy jotain? Kotona tein inventaarion: pötkö vuohenjuustoa, sitruuna, valkosipuli, puolikas kurkku, aavistuksen nuutunut persiljaruukku sekä vähän käytetty salaattikerä. Kyllä, näistä aineksista tulee ihan kelpo päivällinen. Helposti ja nopeasti.


Gremolata

puolikas pieni valkosipulinkynsi
yhden sitruunan raastettu kuori
iso kourallinen (lehti)persiljaa hienona silppuna
lisäksi: hiukan suolaa ja tilkka rypsiöljyä

Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä mahdollisimman hienoksi silpuksi. Lisää valkosipuliin sitruunankuoriraaste sekä persiljasilppu ja sekoita. Lisää joukkoon vielä ripaus suolaa sekä pikkutilkka rypsiöljyä, jotta gremolatasta tulee eräänlainen ”kastike” kanalle.

Jos ei pidä valkosipulista, tässä ruoassa sen voi jättää kokonaan poiskin.


Bataatti-vuohenjuustomuusi

1 bataatti (paino noin 600-700 g)
1 pieni pötkö vuohenjuustoa (st Maure 200 g)
suolaa ja mustapippuria

Kuori bataatti ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Kypsennä bataattipalat ylikypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta ne sitten siivilässä ja palauta takaisin kattilaan.  Bataattipalojen kiehuessa leikkaa vuohenjuuston kittikuori pois ja revi sisus pieniksi paloiksi. Lisää vuohenjuusto kuumien bataattipalojen kanssa samaan kattilaan ja survo ne hienoksi soseeksi (sähkövatkaimella). Mausta (tarvittaessa vielä) suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.


Gremolatakana

350 g kananpojan minuuttipihvejä (maustamattomia)
suolaa ja mustapippuria
hiukan vehnäjauhoa
voita paistamiseen
1 annos gremolataa

Taputtele kanafileet kuiviksi ja rouhi niille suolaa sekä mustapippuria. Kääntele fileet sen jälkeen vielä ohuelti vehnäjauhoissa. Kuumenna paistinpannulla voi ja paista fileet siinä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Gremolatan jokainen voi itse halutessaan lisätä lautasellaan fileiden päälle.


2 kommenttia:

ulla kirjoitti...

Meidän on myös usein vaikea päättää mitä syödä, joten menemme kauppaan ja odotamme että inspiraatio iskee.

Tuplaespresso kirjoitti...

Onneksi on se viimeinen oljenkorsi ja plan B: perinteinen maksalaatikko ;)