maanantai 30. toukokuuta 2016

Sienillä paranneltu bolognese



Pasta, sienet ja jauheliha ovat pettämätön yhdistelmä.


Sienillä paranneltu bolognese

400 g             naudan jauhelihaa
1                    sipuli hienonnettuna
2                    valkosipulin kynttä hienonnettuna
150 g             tuoreita herkkusieniä / herkkutatteja viipaloituna
1 tlk (400 g)  kirsikkatomaatteja
2 dl                vettä
1/2 dl             punaviiniä
1                    lihaliemiamme
2 tl                 soijakastiketta
                      merisuolaa myllystä
                      mustapippuria myllystä
                      rypsiöljyä

                      tuoretta basilikaa hienonnettuna
                      raastettua parmesaanijuustoa

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla rypsiöljyssä 3 erässä, jotta lihat ruskistuvat eivätkä keity kypsiksi. Siirrä liha sivuun ja laita sipulit ja sienet pannulle ja kypsennä ne keskilämmöllä niin, että sipulit ovat kuullottuneet, mutta eivät karamellisoituneet. Lisää pannulle tomaatit, vesi, viini ja liemiamme sekä soija. Sekoita ne ja palauta liha pannulle. Anna hautua pannulla hiljaa poristen 30 – 45 minuuttia ja lisää vettä, jos kastike kuivuu liikaa. Tarkista maku ja mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi ennen tarjoilua joukkoon hienonnettua basilikaa ja parmesaaniraastetta. Tarjoa pastan kanssa ja ripottele vielä lautaselle parmesaania ja basilikaa.


Ei kommentteja: