keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Hemmottele äitiä hummerillaÄitienpäivä on hyvä syy nauttia jotakin herkullista ja arjesta poikkeavaa. Sellainen ruoka, jonka kokkaamisessa ei tarvita Master Chefiä eikä ehkä edes sitä äitiäkään, voisi olla uunissa kypsennetty hummeri. Wanhan Kauppahallin Kalaliike Erikssonin ystävällisen kauppiaan vinkistä ostin pakastettuja hummerin puolikkaita, jotka olivat raakana pakastettuja, ei kypsennettynä. Ne eivät kuivuneet valmistettaessa samalla tavalla kuin valmiiksi keitetyt hummerit. Paketissa on valmiiksi siistitty hummerin puolikas saksilihoineen kypsennysvalmiina. Itse ruoka on helppo valmistaa ja maistuu aivan ihanalta.


Hummerinpuolikkaat uunissa

1 (tai 2)         hummerin puolikasta ruokailijaa kohti
100 g             voita
2                    valkosipulin kynttä raastettuna
2 rkl              lehtipersiljan lehtiä hienonnettuna
hyppysellinen suolaa
1 rkl              sitruunamehua


Ota hummerit jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista sillä aikaa persiljavoi. Sulata voi kasarissa ja sekoita siihen raastettu valkosipuli, hienonnettu lehtipersilja sekä suola ja sitruunamehu. Ota hummerit pakkauksestaan ja aseta ne uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sivele niille persiljavoita ja laita ne uuniin 8 – 12 minuutiksi. Itse laitoin 8 minuutin kuluttua grillivastuksen päälle 2 minuutiksi jolloin hummerit olivat juuri sopivan kypsiä. Kypsymisen näkee siitä, kun hummerin lihan väri muuttuu läpikuultamattoman vaaleaksi. Älä kypsennä liian kauaa, jotta liha ei sitkisty. Nosta äyriäiset lautaselle ja valuta lisää persiljavoita niiden päälle. Näyttävän näköinen ja herkullisen makuinen ruoka, joka ei ollut edes vaikea valmistaa, eihän? Jos tämä tarjoillaan alkuruokana tai kevyenä iltaruokana, niin lisäkkeeksi riittää vaikkapa salaatti. Pääruokaan sopii lisäkkeeksi keitetty pasta, johon sekoitetaan persiljavoisulaa ja jonka pinnalle lisätään hienonnettua lehtipersiljaa. Valmista persiljavoita silloin riittävästi.

Kuvassa hummerin kanssa samalla lautasella on paahdettua myskikurpitsaa, mango-avokadosalaattia sekä erilaisia vihreitä salaatinlehtiä. Vaaleat rapeat muruset ovat uunissa kuivattuja ohuenohuita palsternakkaviipaleita.


Ei kommentteja: