lauantai 7. toukokuuta 2016

Maailman helpoin raparperimousseKun resepteissä mainostetaan tarvittavan ”vain kolme ainesta”, se yleensä tarkoittaa kolmea brändinimeltä mainittua puolivalmistetta tai muuta tuotetta, joista jokainen sisältää aika montaa eri ainesosaa kaikkine lisäaineineen. Niinpä tätä maailman helpointa raparperimoussea varten piti ihan tarkistaa purkin kyljestä, montako ainesosaa näissä käyttämissäni jälkiruokatarpeissa todellisuudessa on.

Yksi tähän raparperimousseen tarvittavista aineista on kerma, jotka useimmat sisältävät nykyään myös karrageenia (kuluttajien vaatimuksesta?...). Toinen on kondensoitu maito, jonka purkin kyljessä lukee ”valmistettu lehmänmaidosta ja sokerista”. Kolmas on raparperi, jonka keitin soseeksi ihan pienen sokerimäärän sekä suolaripauksen kanssa. Neljäs on sitruuna, josta tarvitsin mehun. Viides raaka-aine on pistaasirouhe, jolla koristelin annokset, ja jos haluaa lisää näköä sekä tekstuuria, niin kuudenneksi voi moussen päälle rouhia hiukan valkosuklaata. Helppo juttu - ja oikeasti tosi vähän aineksia.Helppo raparperimousse
(6-8 annosta)

200 g hapanta raparperisosetta
yhden sitruunan mehu
1 tölkki (n. 400 g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
3 dl kuohukermaa
viimeistelyyn
hapanta raparperisosetta
pistaasirouhetta ja/tai valkosuklaarouhetta


Kaada kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa seosta sähkövatkaimella kunnes se sakeutuu. Tähän menee aikaa noin kymmenisen minuuttia.

Annostele raparperimousse jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään 15-30 minuutin ajaksi. (Viimeistele annokset raparperisoseella sekä pistaasirouheella ja/tai valkosuklaalastuilla).


2 kommenttia:

Muikku Verkko kirjoitti...

Kiitos, tää menee ehdottomasti testiin!

Tuplaespresso kirjoitti...

"Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa" on aina hyvä resepti :)