sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulun makuinen inkivääri-luumuclafoutis



Saako tonttu syödä joulukuussa aamiaiseksi jotain muutakin kuin kaurapuuroa? Jotain vähän makeampaa? Pannukakun tapainen clafoutis maustetaan tällä kertaa tuoreella inkiväärillä ja Kalifornian kivettömillä luumuilla. Inkiväärillä ryyditetty luumuclafoutis maistuu vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, ja jos sitä ei jaksa syödä heti kerralla, se kyllä säilyy jääkaapissa pari päivää.

Edit: tämän pannukakun virallinen nimi on Far Breton, bretagnelainen pannukakku.


Inkivääri-luumuclafoutis

3 dl maitoa
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
2 munaa
voita
1 pussillinen (200 g) Kalifornian luumuja
tomusokeria

Leikkaa kuorittu tuore inkivääri ihan pieniksi paloiksi ja laita maidon kanssa kattilaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja anna sen jäähtyä kattilassa.

Siivilöi inkiväärinpalat pois. Lisää maitoon suola, sokeri, vehnäjauhot sekä munat ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan levätä noin tunnin ennen paistamista. Maista taikinaa ennen paistamista. Mikäli inkivääri ei maistu tarpeeksi, korjaa puute lisäämällä jauhettua inkivääriä.

Jos luumut ovat kovin kuivia, niitä voi hiukan liottaa pehmeämmäksi kylmässä vedessä ja sen jälkeen valuttaa siivilässä. Asettele luumut voideltuun uunivuokaan (halk 25 cm), kaada taikina varovasti luumujen päälle ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 50 - 60 minuuttia.

Kun clafoutis on hiukan jäähtynyt, siivilöi pinnalle tomusokeria.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luumupannari on tajuttoman hyvää. Meillä on syöty kohta kolme näitä bretagnelaisia pannareita.

Tuplaespresso kirjoitti...

Ah, enpä huomannutkaan sulla olleen saman reseptin. Täytyy korjata tekstiin tämän pannarin nimi. Kiitos :)