torstai 18. joulukuuta 2014

Broileri-parmankinkku-vuohenjuustopastaa ja pepinosalaattiaKäydessäni kaupassa huomasin, että ruokabloggaajallekin on jotain iloa mikroaterioista – niistä saa idean päivän ruokaan, kun muuten ei keksi mitään. Kylmäaltaassa oli kana-vuohenjuustopastaa, jonka tuoteselosteessa kerrottiin annoksen sisältävän pastan ja mausteiden lisäksi broilerinlihaa 12% ja vuohenjuustoa 6%. Vuohenjuustoa ja erilaisia pastoja on kotona, vain broilerinliha puuttui. Kotona tehtyyn pastaan voi samalla laittaa broileriakin sen verran, ettei sitä tarvitse etsiä annoksesta suurennuslasin kanssa. Kun jääkaapissa sattui olemaan myös parmankinkkua, siitäkin meni muutama viipale pastakastikkeen joukkoon. Raikas pepinosalaatti sopii hyvin tämän melko täyteläisen pastan kanssa.
Broileri-parmankinkku-vuohenjuustopasta
(annos neljälle)

400 g maustamatonta broilerinlihaa
tilkka oliiviöljyä
4 viipaletta parmankinkkua
mustapippuria myllystä
200 g crème fraichea
2 dl maitoa
200 g vuohenjuustoa
(maitoa)
iso kourallinen tuoretta basilikaa
240 g pastaa (kuivapaino) (kuvan pasta on nimeltään radiatore)

Paloittele broilerinliha peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja ruskista ne paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä.  Leikkaa ohuet parmankinkkuviipaleet pieniksi paloiksi, lisää ne pannulle ja sekoita broileripalojen joukkoon. Mausta mustapippurilla, lisää crème fraiche sekä maito ja anna kastikkeen kiehua muutamia minuutteja eli sen verran, että broileri on täysin kypsää. Kuori vuohenjuustosta pois sitkeä kittikuori, paloittele juusto ja lisää se kastikkeeseen. Sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut. Ohenna kastiketta maidolla mikäli se tuntuu liian paksulta. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon pieneksi silpuksi leikattu basilika. Kastike ei tarvitse yhtään suolalisäystä, sillä suolaa on sekä parmankinkussa että vuohenjuustossa.

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta vesi pois ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon.


Pepinosalaatti

2 pepinoa
1 pieni kerä romainesalaattia
kourallinen lehtipersiljaa
2 tl limettimehua
2 tl oliiviöljyä
hiukan suolaa ja mustapippuria

Leikkaa tai revi romainesalaatin lehdet pienemmiksi ja sekoita joukkoon lehtipersilja. Sekoita limettimehu, oliiviöljy sekä suola ja mustapippuri keskenään ja kääntele salaatin joukkoon. Kuori pepinot, poista siemenet, leikkaa hedelmät pienemmiksi paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon.


Ei kommentteja: