sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulukalkkunan jälleensyntyminen
Ja sitä tuli taas ostetuksi liian iso kalkkuna/kinkku? No niin tietysti, ja kun jouluruokia on syöty jo muutaman päivän ajan, nyt ihmetellään mihin ne kaikki jämät saisi vielä upotetuksi? Kypsästä kalkkunasta tulee ainakin herkullinen salaatti. Tässä reseptissä kalkkuna on mahdollista korvata myös kinkulla ja lopputulos on yhtä hyvä. Sinappikastike ja siivu joululimppua kruunaavat aterian.Kalkkuna-persimonisalaatti
(4 annosta)

400 g kypsää kalkkunanlihaa paloina
rapeaa jääsalaattia
1 pieni fenkoli
1 persimoni/sharon
1 kurkku
3 kevätsipulia
puolikas granaattiomena
kastike
2 rkl makeaa väkevää sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
3 rkl rypsiöljyä
hiukan suolaa
mustapippuria myllystä
salaatin kanssa
joululimppua

Huuhtele jääsalaatti ja revi se pienemmiksi paloiksi. Vuoraa salaattikulhot jääsalaatilla. Viipaloi raaka fenkoli millinohuiksi siivuiksi. Kuori ja pilko kurkku sekä persimoni pieniksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Kopistele granaattiomenan siemenet pieneen kulhoon. Sekoita kaikki salaattikastikkeen ainekset hyvin sekaisin.

Rakenna salaattiannokset lusikoimalla jääsalaatin päälle vuorotellen fenkolia, kurkkua, persimonia, kalkkunaa sekä kevätsipulia. Kaada salaatin päälle sinappikastiketta ja viimeistele parilla lusikallisella granaattiomenan siemeniä. Tarjoile joululimppusiivun kanssa.


Ei kommentteja: