torstai 10. tammikuuta 2013

Ruokaisa banaanismoothie


Viikon hedelmä 2/52: banaani


Olen toivottoman aamu-uninen, ollut aina. Lapsena kouluunlähtö oli yhtä kiirettä, kun en millään ollut saada päätä ylös tyynystä. Äkkiä vaan vaatteet päälle, koulureppu olalle ja ulos ovesta. Kunnon aamiaiseen ei ollut juuri aikaa ja siksipä äitini kehitti minulle juotavan pika-aamiaisen, jonka ehti hörppiä kaiken muun aamuhössötyksen ohessa. Vasta jokunen vuosikymmen myöhemmin kuulin tälle ruokalajille keksityn oikein nimenkin: smoothie.

Banaanismoothie piti parhaiten koululaisen nälän loitolla lounastaukoon asti. Alkusyksystä tämä pika-aamiainen valmistettiin usein oman pihan ompuista ja keskitalvella appelsiineista.

 

Banaanismoothie

1-2 banaania
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 rkl hunajaa

Kuori ja pilko banaani ja laita se tehosekoittimeen. Riko joukkoon yksi raaka kananmuna, lisää maito ja hunaja ja pyöräytä blenderillä juomaksi.

Jos raaka kananmuna tuntuu epämiellyttävältä ajatukselta, voin vakuuttaa että se ei maistu juoman seassa yhtään, mutta parantaa rakennetta. Onhan majoneesissakin raakaa munankeltuaista ja erilaisissa hyydykekakuissa vaahdotettua raakaa munanvalkuaista, joten ei raaka kananmuna ole juoman joukossa yhtään sen kummempaa. Sitä paitsi kananmuna on ravintosisällötään yksi monipuolisimmista ruoka-aineista sisältäen lähes kaikkia ravintoaineita lukuunottamatta C-vitamiinia ja kuitua. Nämä puuttuvat ravintoaineet juomaan saadaan hedelmistä.

Ei kommentteja: