Olen ennenkin tainnut mainita, että ruoho aidan toisella puolella on vihreämpää. Tällä viittaan ruotsalaiseen ruokakulttuuriin, jossa kaikki on ”lite bättre”. Biff Rydberg on melkein kuin meikäläisten pyttipannu – vähän vaan upgreidattuna, kuten nykysuomella sanotaan.
Toista sataa vuotta sitten tukholmalaisessa loistohotellissa keksitty ruoka on todellakin kuin pyttipannu, mutta paistin tähteiden ja makkaran sijaan on käytetty sisäfileetä. Arvokkuuta annokseen tuo aineiden tarjoilemineen toisistaan erillään jotta syöjä saa itse yhdistää ne. Paistetun munan korvaa yleensä annoksessa erikseen tarjottava munankeltuainen. Tässä on sekin korvattu ruotsalaisen keittiögurun Leif Mannerströmin reseptillä valmistetulla sinappikermalla, joka todella kruunasi tämän herkullisen sunnuntairuoan.
Rydbergin pihvi - Biff Rydberg
Kuori ja viipaloi sipuli lohkoveneiksi. Ne ovat paremman näköisiä lautasella kuin silputtu sipuli.
Paloittele liha tuuman kuutioiksi. Liian pienistä kuutioista tulee läpikypsiä ja tarkoitus on kypsentää liha nopeasti kuumalla pannulla niin, että palat ovat vielä kauniin punertavia sisältä.
Pyyhkäise pannu, lisää voita ja kuullota siinä keskilämmöllä sipuliveneet kullankeltaisiksi. Mausta suolalla sekä ripauksella pippuria ja siirrä sivuun. Pidä lämpimänä.
Laita oikein kuumalle pannulle voita ja öljyä. Kun voi hiljenee (kuulet kyllä) ruskista nopeasti lihat. Mausta suolalla ja pippurilla. Lopuksi vielä pieni liraus soijaa pannulle ja ravistelu.
Kokoa annos asettelemalla ainekset kauniisti erilleen toisistaan vadille tai lautasille. Rucolan verso sopii hienosti antamaan makua ja väriä. Lisäksi vielä piparjuurella maustettua sinappikermaa ja var så goda, pöytä on katettu.
Piparjuurella maustettu sinappikerma
mustapippuria myllystä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti