Eilistä boxtyreseptiä voi jalostaa vieläkin paremmaksi. Siitä voi valmistaa ranskanperunat, vai pitäisikö sanoa irkkuperunat, boxty fries. Väitetään että kun keitetyn paistaa, se makean maistaa, mutta tässä mennään vielä paljon pidemmälle. Kun sen keitetyn paistetun vielä frittaa, siitä tulee jotain täysin ylimaallista, parhaat ja maukkaimmat frittiperunat ikinä. Sisältä pehmeät ja mehevät, pinnalta täydellisen rapeat.
Jääkaapissa oli vielä puolen tusinaa aamiaiskokoista boxtya, joten päätin sitten tehdä niistä kuuluisia Boxty Housen frittiperunoita, boxty fries. Kas näin.
Boxty fries
1 annos boxtytaikinaa (katso tästä eilinen päivitys)
valkosipulimajoneesia
Valmista taikina, paista se aamiaispannarin kokoisiksi ja jätä pannarit yöksi jääkaappiin.
Ota pannukakut huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen frittausta. Viipaloi ne ranskanperunan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa (käytä kunnollista lämpömittaria!) 180 asteeseen ja uppopaista boxtysuikaleita kourallinen kerrallaan kunnes ne ovat ruskistuneet kullankeltaisiksi ja pinnalta rapeiksi.
Nosta suikaleet reikäkauhalla kuumasta öljystä lautaselle talouspaperin päälle valumaan. Jos haluat, perunoille voi ripotella hiukan suolaa.
Tarjoile valkosipulimajoneesin kanssa. Se on niin helppoa. Ja käsittämättömän hyvää.
Kun näitä on tehnyt kerran, tekee varmasti useamminkin. Jos taikinan vehnäjauhot korvaa gluteenittomilla jauhoilla, nämä frittipotut sopivat keliaakikoillekin. Näiden frittaamiseen voisi varmaan käyttää myös air fryeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti