Kenraali Tso’n kana
Kana
1,5 dl maissitärkkelystä
n. 5 dl ruokaöljyä friteeraukseen
Marinadi/kastike
3 rkl soijakastiketta
2 rkl ruokaöljyä
Lautaselle lisäksi
Lisäksi
(Parsakaali on perinteinen annokseen kuuluva lisuke.
Aluksi sekoita marinadi/kastikkeen kaikki aineet sokeria ja maissitärkkelystä lukuun ottamatta keskenään.
Paloittele reisipaistit suupalan kokoisiin paloihin. Sekoita niiden kanssa 2 rkl marinadia sekä 1 tl raastettua inkivääriä ja 1 tl raastettua valkosipulia. Anna maustua puolisen tuntia.
Sirottele maissitärkkelys kananpaloille niin, että kaikki peittyvät. Laita vähän kerrallaan ja lisää tarvittava määrä. Kuumenna sen verran öljyä pannulla 200°C:een, että sitä riittää kananpalojen puoliväliin ja nosta palaset pannulle. Itse kypsensin kahdessa erässä, 1,5-2 minuuttia ja kääntö ja toiset 1,5-2 minuuttia. Nosta palat talouspaperin päälle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Älä peitä foliolla, ettei pinta pehmene.
Puhdista pannu tai käytä toista pannua kastikkeen tekoon, jolloin voit tehdä kastiketta samaan aikaan kanojen kanssa. Jos käytät samaa pannua, voit laittaa kanat peittämättöminä 100°C uuniin jolloin niiden pinta säilyy rapeana.
Lisää fariinisokeri ja maissitärkkelys marinadiin ja sekoita. Laita 2 rkl öljyä pannulle, kuullota siinä inkivääriä, valkosipulia ja chilihiutaleita. Kaada marinadi/kastike pannulle ja keitä sitä pari-kolme minuuttia niin, että se saostuu. Ei siirapiksi , vain sen verran, että lastaa vedettäessä syntyy hetkeksi vako pannulla.
Laita kananpalat pannulle ja kääntele niin, että kastiketta on joka puolella.
Murskakurkut on raikas lisuke itämaisten ruokien kanssa:
Murskakurkut
kastike
1,5 rkl riisiviinietikkaa
kevätsipulia
Nuiji, murskaa ja leikkaa kurkut pieniksi paloiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja anna makuuntua noin puoli tuntia.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tässä vaiheessa voi päättää haluaako kastikkeesta mausteisemman vai miedomman. Miedomman saa jos kaataa joukkoon kurkuista irronneen suolaveden, vahvemman jos kaataa kurkkuveden kokonaan pois. Lopuksi kastike sekoitetaan kurkkujen joukkoon. Viimeistele kurkut korianterilla ja kevätsipulilla (ja seesaminsiemenillä) ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti