Spiraalileikkuri oli unohtunut laatikon pohjalle ihan liian pitkäksi aikaa, joten laitoin sen jälleen töihin tekemään kesäkurpitsasta nuudelintapaista lisuketta sunnuntain sitruunalohelle. Tässä siis taas yksi kesäkurpitsaresepti lisättäväksi mappiin ”tuhatyksi zucchinireseptiä”, kun ensi kesänä puutarha tuottaa näitä enemmän mitä kotitarveviljelijä ehtii ruokapöydässään kuluttaa.
Ohje on kahdelle.
Lohta ja kesäkurpitsanuudeleita sitruunavoikastikkeessa
2 kpl noin 180 g painoista lohifileen palaa
(nahallisia, ruodottomia)
2 pienehköä kesäkurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
1 + 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
2 kevätsipulin vartta ohuina
viipaleina
puolikkaan sitruunan mehu
toinen puolikas sitruuna ohuina
viipaleina
1 tl srirachaa
pari tippaa tabascoa
0,5 tl chilihiutaleita
2 rkl kapriksia
hienoa merisuolaa ja mustapippuria
myllystä
Leikkaa ensin kesäkurpitsat spagetin
paksuisiksi ”nuudeleiksi”. Helpoiten se sujuu spiraalileikkurilla, jollain
tällaisella tai tällaisella ja varmaan niitä on muitakin. Toki kesäkurpitsat voi leikata veitselläkin nuudelin paksuisiksi suikaleiksi, jos se tuntuu paremmalta ajatukselta. Laita ”nuudelit”
kulhoon odottamaan.
Ripottele lohifileille suolaa ja
mustapippuria. Valmistele kaikki ainekset käden ulottuville, sillä varsinainen
ruoanlaitto sujuu tosi nopeasti. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne.
Hienonna lehtipersilja, valuta kaprikset ja viipaloi kevätsipulit.
Kuumenna paistinpannu ja lisää
oliiviöljy. Laita lohipalat paistumaan ja fileen paksuudesta riippuen kypsennä
niitä ensin noin 3-4 minuuttia nahkapuolelta, lisää 1 rkl voita ja kypsennä lohiviipaleita
sitten muutama minuutti lihapuolelta. Tarkkaile fileen väriä ettei se kypsy
liikaa ja kuivu. Kun lohi on valmista, nosta viipaleet lautaselle odottamaan ja
pyyhi paistinpannu.
Sulata pannulla 2 rkl voita, lisää
valkosipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää 1 dl lehtipersiljaa, kevätsipuli,
sitruunan mehu, sriracha, tabasco, chilihiutaleet sekä kaprikset ja kun mehu
kiehuu, lisää kesäkurpitsanuudelit. Pyörittele kesäkurpitsaa kastikkeessa
muutaman minuutin ajan kunnes ne hiukan kypsyvät mutta ei vielä liikaa. Raivaa
toinen puoli pannua tyhjäksi ja nosta siihen lohiviipaleet nahkapuoli alaspäin
vielä hetkeksi lämpiämään. Viimeistele lehtipersiljalla sekä suolalla ja
mustapippurilla. Jaa kahdelle lautaselle,
lisää sitruunaviipaleet ja nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti