torstai 2. toukokuuta 2019

Aamiaiseksi parsa-pekonimunakasta - ja taas jaksaa



Vastahan tässä oli vappuaatto ja vapunpäivä, ja viikonloppukin ihan kohta. Jos juhliminen jäi kesken jaksamisen puutteesta, täytyy tankata kunnon ruokaa että taas jaksaa. Mikäpä siihen olisikaan parempaa kuin kunnon mättö, joka höystetään tämän vuodenajan parhaalla kasviksella, parsalla. Ohje on kahdelle.


Parsa-pekoni-mozzarellamunakas

6  kohtalaisen kokoista vihreää parsaa
4  viipaletta pekonia
1  iso mozzarella bufala –pallo

3 tai 4  kananmunaa
hienonnettua ruohosipulia
hienonnettua (lehti)persiljaa
2 rkl  kermaa
nokare voita
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä

Taita parsojen juuresta pois kuiva osa ja leikkaa parsat vinottain noin puolen sentin viipaleiksi. Kaada paistinpannulle kuumaa vettä, kuumenna kiehuvaksi, mausta ripauksella suolaa ja sokeria ja kaada parsanpalat veteen. Ryöppää parsaa 3 minuuttia, siivilöi palat ja laita ne jääkylmään veteen jäähtymään. Parsoihin jää näin sekä kaunis vihreä väri että reilusti purutuntumaa.

Kuivaa pannu, kaada siihen pieniksi paloiksi leikatut pekoniviipaleet ja laita pannu liedelle keskilämmölle. Sillä välin kun pekonit paistuvat, valuta jäähtyneet parsanpalat ja jätä ne siivilään. Kun pekonipalat on paistettu, kaada ne pannulta pieneen kulhoon yhdessä ryöpätyn parsan kanssa ja revi joukkoon mozzarellapallo pieninä paloina. Sekoita ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mustapippuria.

Riko kananmunat kulhoon, lisää hienonnetut mausteyrtit, kerma sekä suola ja mustapippuri. Vatkaa ainekset sekaisin. Pannulla on nyt vielä hiukan pekonista jäänyttä rasvaa. Lisää joukkoon voinokare ja anna sen sulaa. Lisää sitten munaseos ja kypsennä se. Kun munakas on valmis, liu’uta se sopivan kokoiselle lautaselle, täytä parsa-pekoni-mozzarellaseoksella ja taita puolikuun muotoon. Leikkaa munakas kahdeksi annokseksi ja nauti heti.


Ei kommentteja: