Nyt on ollut jo niin hienot kesäkelit, että viikonloppuna oli ihan pakko siirtyä ulos grillille laittamaan ruokaa. Kaikki muu paitsi kylmä
kermaviilikastike tähän annokseen on valmistettu grillissä. Selatessani blogin vanhoja päivityksiä löysin lyttypotut vuodelta 2015 ja siinähän se kalan lisuke sitten olikin, sillä lyttypotutkin voi viimeistellä grillaamalla. Sopivasti valitut
ainekset kypsyvät grillin ritilällä suunnilleen samassa ajassa, jolloin ajoitus
ei ole ongelma – kuten joissain muissa aterioissa saattaa olla. Sen verran
ruokaa on valmisteltu etukäteen, että perunat on esikeitetty ja kala maustettu.
Mutta sen jälkeen ruoanvalmistus grillissä kestää enää vain noin 15 minuuttia.
Pikaruokaa, nääs.
Ohje on neljälle.
Kylmä kermaviilikastike kalalle
1
tölkki (200 g 15-prosenttista)
kermaviiliä
3
rkl ruokakermaa
0,5
dl hienonnettua tuoretta tilliä
puolikas maustekurkku pieninä kuutioina
1 kevätsipuli hienonnettuna
1
rkl pieniä kapriksia
2
tl Dijon –sinappia
1
tl juoksevaa hunajaa
0,5
tl chilihiutaleita
0,5
tl raastettua sitruunankuorta
hienoa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Sekoita
kaikki ainekset huolella keskenään ja anna makuuntua jääkaapissa tunnin tai
pari ennen käyttöä.
Lyttypotut grillissä
12
kpl kiinteitä varhaisperunoita (Siikli, Annabelle tai vastaava)
hienoa
merisuolaa
oliiviöljyä
Pese
perunat huolella ja esikypsennä merisuolalla maustetussa vedessä ”viittä
vailla” kypsiksi. Jäähdytä perunat jääkaappilämpötilaan.
Litistä
perunat painamalla niitä varovasti kämmenellä siten että rakenne hiukan
rikkoutuu, mutta perunat eivät vielä mene palasiksi. Sivele perunat
oliiviöljyllä molemmin puolin.
Grillaamisesta
enemmän edempänä.
Sydänsalaatti grillissä
2
sydänsalaattia
ruokaöljyä
ruokaöljyä
Halkaise
salaatit pitkittäin ja sipaise hiukan öljyä leikkauspinnalle.
Grillaamisesta
enemmän edempänä.
Grillattu kotimainen kirjolohifilee
600-800
g pala nahallista, ruodotonta kirjolohifileetä
hiukan
hienoa merisuolaa
valkopippuria
myllystä
2-3
rkl hienonnettua tuoretta tilliä
noin
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
Aseta
kirjolohifilee nahkapuoli alaspäin vahvalle alumiinifoliolle. Mausta kala
ripottelemalla sen pinnalle suolaa, valkopippuria, tilliä sekä sitruunankuorta
ja anna makuuntua puolisen tuntia ennen grillaamista. Taittele folio huolella
kiinni että grillin lämpö pysyy sisällä.
Grillaus:
Kuumenna grilli. Laita kalapaketti nahkapuoli alaspäin grilliin ja asettele grillin ritilälle myös perunat ja salaatit. Sulje kansi. Noin 6 minuutin kuluttua käännä perunat ja salaatti (ei kalapakettia). Grillaa vielä toiset 6 minuuttia ja ateria on valmis. Alussa grilli oli todella kuuma, 275 astetta. Kääntövaiheessa pudotin lämpöä 225 asteeseen. Grillit ovat erilaisia (tämä oli kaasugrilli, 3 poltinta) ja jokaisella grillaajalla on oma tatsinsa omaan grillinsä, joten on tarpeetonta tämän enempää ohjeistaa grillimestaria.
Grillaus:
Kuumenna grilli. Laita kalapaketti nahkapuoli alaspäin grilliin ja asettele grillin ritilälle myös perunat ja salaatit. Sulje kansi. Noin 6 minuutin kuluttua käännä perunat ja salaatti (ei kalapakettia). Grillaa vielä toiset 6 minuuttia ja ateria on valmis. Alussa grilli oli todella kuuma, 275 astetta. Kääntövaiheessa pudotin lämpöä 225 asteeseen. Grillit ovat erilaisia (tämä oli kaasugrilli, 3 poltinta) ja jokaisella grillaajalla on oma tatsinsa omaan grillinsä, joten on tarpeetonta tämän enempää ohjeistaa grillimestaria.
2 kommenttia:
Tämähän oli helppo ja vähän laadukkaampi ateriaohje toteuttaa mökillä. Kiitos!
Helppo on, ja nopea. Tässä pari muutakin tosi helppoa ja hyvää grilliateriaa mökkireissuille :)
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2015/06/hevosvartaita-ja-kasviksia-grillissa.html
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2016/06/kvinoatabbouleh-on-grilliherkkujen.html
https://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2017/06/helppoa-grilliruokaa.html
Lähetä kommentti