sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Nyhtöpossulla täytetyt kesäkurpitsat



Grillasimme sen verran runsaasti ribsejä että niistä jäi muutama lihaisa luu syömättä, eli lihaa juuri sopivasti yhteen täytettyyn kesäkurpitsaan. Niin, grillikausi on siis avattu. Ylimääräisestä nyhtöpossusta tai grilliribseistä tulee ihan mahtavan hyvä täyte kesäkurpitsaan ja puolikas sellainen on aika passelin kokoinen iltapala. Raikkaassa salaatissa oli erivärisiä miniluumutomaatteja sekä kevätsipulia.

Jos joku muukin on sattunut viikonloppuna grillaamaan "vähän liikaa" lihaa, tämä on oivallinen tapa päästä siitä eroon mahdollisimman herkullisella tavalla.


Nyhtöpossulla täytettyä kesäkurpitsaa kahdelle

1 kohtalaisen kokoinen kesäkurpitsa
1 pieni sipuli
1 rkl voita
150 g nyhtöpossua tai vastaavaa
               hyvin maustettua kypsää lihaa
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
100 g rasia creme bonjour ruohosipulituorejuustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
yrttimausteita oman maun mukaan
noin 1 dl parmesaaniraastetta

Halkaise kesäkurpitsa ja kaiva varovasti lusikalla sisus ulos siten, että kuoren alle jää vain muutaman millin paksuinen kerros vaaleaa sisusta. Laita puolikkaat uunivuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla ja käännä uunin lämpötila 200 asteeseen.

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä sipulit. Hienonna nyhtöpossu veitsellä ja lisää sipuleiden joukkoon. Kun liha on kauttaaltaan kuumentunut, lisää puolet hienonnetusta lehtipersiljasta sekä kesäkurpitsan sisus ja sekoittele seosta kunnes se on tasaisesti kuumentunut. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna kunnes se on sulanut täytteen joukkoon. Mausta haluamillasi yrteillä (ruohosipuli, timjami, oregano, salvia tms). Lisää lopuksi kaksi kolmannesta parmesaaniraasteesta, sekoita ja lusikoi täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin. Ripottele loput parmesaaniraasteesta kurpitsoiden päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele loput persiljasta lautasella kesäkurpitsoiden päälle.

2 kommenttia:

Helzu kirjoitti...

Ihanan helppo ja nopea ohje.

Tuplaespresso kirjoitti...

Tällaisia pikaisia "hävikistä herkuksi" -ohjeita pitää aina olla varastossa :)