torstai 20. joulukuuta 2018

Rocky road - viime hetken joulukarkkiaskartelua


Vieläkö jollekin pitää keksiä joku joululahja? Kävisikö ruokalahja, tai pikemminkin karkkilahja? Vielä ehtii. Parista suklaalevystä ja erilaisista karkeista saa nopeasti askarreltua jouluisia rocky road –suklaapatukoita ja kun ne on kääritty kauniiseen pakettiin, lahja on enää saajaa vailla. Näiden valmistaminen sujuu käden käänteessä ja perheen pienimmätkin voivat osallistua tekemiseen.Rocky road joulusuklaa

2 kpl 250 g hasselpähkinäsuklaalevyä
yhteensä 400 g makeisia ja keksejä:
                      vaahtokarkkeja
                      vihreitä kuulia
                      vaniljafudgea
                      lakritsipaloja
                      piparkakkuja
1 pussi (150 g) Marianne crushia
strösseliä


Aloita karkkien leikkaamisesta pienemmiksi. Leikkaa vaahtokarkit ja vihreät kuulat suunnilleen sormenpään kokoisiksi paloiksi. (Jos palat ovat kovin tahmeita ja tarttuvat toisiinsa, ota pieneen kulhoon 2 rkl maizena maissitärkkelystä sekä 4 rkl tomusokeria, sekoita jauheet ja dippaa kaikki leikatut palat siinä.) Leikkaa myös fudget ja lakut pieniksi paloiksi, taittele piparit pikku paloiksi ja sekoita nämä kaikki kunnolla sekaisin Marianne crushin kanssa isossa kulhossa.


Taita suklaat paloiksi ja laita ne sellaiseen isoon lasikulhoon, joka sopii jonkun kattilasi päälle. Valuta kattilan pohjalle vettä sen verran, että se ei yllä lasikulhoon asti. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja laita suklaakulho kattilan päälle. Sulata suklaa välillä nuolijalla sekoitellen ja kun suklaa alkaa olla sulanut, ota kulho heti pois lämmöltä ja sekoita suklaa tasaiseksi. Kaada karkit ja keksit suklaan joukkoon ja kääntele seosta nuolijalla siten, että kaikki ainekset peittyvät suklaaseen.


Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle, tasoita ja yritä tehdä muodosta mahdollisimman tasareunainen. Lopuksi ripottele päälle strösseliä. Laita rocky road jääkaappiin jäähtymään ja kovettumaan.


Viimeistään parin tunnin kuluttua suklaa on se verran kovettunut, että reunat voi siistiä, sen voi leikata halutun muotoisiksi paloiksi ja paketoida joululahjoiksi.Ei kommentteja: