Jäikö joulusta lohta, graavikalaa
tai kylmäsavustettua? Nyt on taas se aika, jolloin joulupöydästä jääneistä
tarjottavista täytyy alkaa jalostaa uusia ruokia. Mitä vähemmän ne muistuttavat
perinteisiä jouluruokia, sitä parempi, sillä jouluruokia ei kukaan enää jaksa
eikä halua syödä Tapaninpäivän jälkeen. Graavi- ja kylmäsavukalat voi jalostaa vaikka
herkulliseksi pizzaksi. Ja jos kalaa ei joulupöydästä olisikaan jäänyt, tätä pizzaa varten kannattaa ostaa vaikka ihan omat kalat.
Lohipizzan kanssa nautimme avokadososetta, joka
sellaisenaan oli vähän mitäänsanomattoman makuista, mutta kun sen terästi
syksyllä tekemälläni vihreällä tomaatti-chilihillolla, siitä tuli juuri sopivaa
täyteläisen lohipizzan kaveriksi.
Lohipizza
pizzataikina:
0,5
dl ruokaöljyä
1
dl vettä
3
dl vehnäjauhoja
0,5
tl suolaa
1
pussi (11 g) kuivahiivaa
valkoinen pizzakastike:
100
g ruohosipulituorejuustoa
100
g creme fraichea
75
g mozzarellaraastetta
hienonnettua
ruohosipulia
hienonnettua
tuoretta tilliä (ei ruukkutilli!)
suolaa
ja valkopippuria maun mukaan
täyte:
ohuita
viipaleita graavilohta tai kylmäsavulohta
lisäksi:
2
syöntikypsää avokadoa
1
limetin mehu
3-4
rkl vihreää tomaatti-chilihilloa
rucolaa + vinaigrette
Sekoita
kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi n 42-asteiseksi ja
sekoita jauhoihin. Lisää öljy ja alusta tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina
lämpimään paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi.
Laita
uuni lämpiämään (ylä-alalämpö) 250 asteeseen ja pelti uuniin lämpenemään.
Sekoita valkoinen pizzakastike ja mausta se suolalla ja valkopippurilla. Kauli pizzapohja leivinpaperin
päällä ohueksi, uunipellin kokoiseksi ja levitä taikinalle valkoinen kastike. Asettele
lohiviipaleet tasaisesti pizzan päälle.
Vedä
pizza leivinpapereineen uunipellille (tähän tarvitaan kaveri joka pitelee
tulikuumaa peltiä) ja laita uuniin alimmalle tasolle. Paista 250 asteessa n 10-12
min kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.
Halkaise
avokadot, poista kivet ja lusikoi sisukset lautaselle. Valele avokadot
limettimehulla ja survo haarukalla karkeaksi soseeksi. Lisää vihreä tomaatti-chilihillo ja sekoita. Tarjoile lohipizzan kanssa.
Tomaatti-chilihillon sijasta avokadososeen voi maustaa pienellä määrällä suolaa, sokeria, etikkaa ja chiliä.
Avokadososeen lisäksi lohipizzan kanssa sopii rucola, joka on kevyesti maustettu ihan perusvinaigrettella eli öljy-viinietikkakastikkeella.
Tomaatti-chilihillon sijasta avokadososeen voi maustaa pienellä määrällä suolaa, sokeria, etikkaa ja chiliä.
Avokadososeen lisäksi lohipizzan kanssa sopii rucola, joka on kevyesti maustettu ihan perusvinaigrettella eli öljy-viinietikkakastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti