Panzanella on italialainen
leipäsalaatti. Yksinkertaisimmillaan ja perinteisimmillään se on vain rapeaa
leipää, suupalan kokoisia tomaatteja, salaatinkastike sekä basilikaa. Mutta
kuten kaikki hienot italialaiset klassikot, ulkomaalaiset ovat pilanneet hienot
reseptit omilla kotkotuksillaan, kuten minä tämän salaatin, jota sinnikkäästi
kuitenkin nimitän panzanellaksi. Joukkoon voi nimittäin lisätä kaikenlaista
lihaa mitä joulupöydästä sattuu jäämään, kinkkua, kalkkunaa, hirveä, karjalanpaistilihoja.
Ruokaisampana se on kokonainen ateria.
epätrendikäs ja ruokaisa panzanella
250
g kirsikka- tai luumutomaatteja (mielellään eri värisiä)
suolaa,
mustapippuria, sokeria, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa
parin
sämpylän verran vaaleahkoa ”eilispäivän” leipää
joulupöydästä
jäänyttä kypsää lihaa
pieni
pätkä kurkkua
pieni
punasipuli
friseesalaattia
punasalaattia
babypinaattia
basilikaa
Aloita
salaatin valmistus tomaateista. Halkaise tomaatit ja asettele ne uunivuokaan
leivinpaperin päälle leikkauspuoli ylöspäin. Pirskottele tomaatinpuolikkaille
oliiviöljyä sekä balsamiviinietikkaa ja lopuksi hiukan suolaa, mustapippuria ja
sokeria. Paista tomaatteja noin tunnin ajan uunissa 160 asteessa.
Revi
hiukan kuivunut leipä peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kaada ison muovipussin
pohjalle tilkka oliiviöljyä sekä hiukan suolaa. Lisää pussiin leipäpalat, sulje
pussin suu ja ravistele niin että kaikki leipäpalat saavat osuutensa öljystä. Paahda
leipäpalat rapsakoiksi paistinpannulla.
Leikkaa
tai revi lihat suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kurkku sekä punasipuli
pienemmiksi paloiksi ja revi salaattikasvikset paloiksi. Rakenna aineksista
kaksi salaattiannosta ja lopuksi kaada salaattien päälle tomaattien
kypsentämisestä jäänyt liemi.
Ja lopuksi vielä pikkutilkkanen oliiviöljyä.
Ja lopuksi vielä pikkutilkkanen oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti