Tällä reseptillä ystäväni voitti erään kahvijälkiruokakilpailun monta vuotta sitten. Vahva, hileinen espressogranita ja suussasulava mascarponevaahto ovat upea kontrasti ja täydellinen lopetus hyvälle aterialle. Jos tähtianikset korvaa italialaisella aniksen makuisella sambuca –liköörillä, lasissa on ”kahvi avec”. Liköörivaihtoehto on merkitty erivärisellä tekstillä.
Espressogranitaa ja mascarponevaahtoa
/ Kahvi avec
(6 annosta)
8
rkl espressojauhetta
1
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
5
tähtianista (tai 1 dl sambuca -likööriä)
2
dl kuohukermaa
2
dl tomusokeria
250
g mascarponejuustoa
Mittaa
kulhon pohjalle espressojauhe, sokeri ja tähtianikset. Lisää kiehuva
vesi (ja sambuca -likööri jolloin tähtianiksia ei tarvita) ja sekoita, kunnes
sokeri on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista tähtianikset ja
kaada jäähtynyt liemi laakeaan pakastusrasiaan tai muuhun pakastamista
kestävään astiaan. Pakasta, kunnes liemi on puoliksi jäätynyt. Murskaa
jääkiteet haarukalla ja sekoita ne vielä jäätymättömään liemeen. Laita
uudelleen pakastumaan ja toista useita kertoja, kunnes koko seos on jäätynyt
tasaiseksi sohjoksi.
Sekoita
tomusokeri ja kuohukerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita löysäksi vaahdoksi.
Jäähdytä tarjoilua varten korkeat lasit pakastimessa. Lusikoi laseihin
kerroksittain espressogranitaa ja mascarponevaahtoa. Viimeistele annokset
rouhituilla espressopavuilla.
2 kommenttia:
Tuo kyllä maistuisi:)
Sitten vaan kahvia pakkaseen :)
Lähetä kommentti