Kana/broileripyörykkä on hyvää arkiruokaa ja salaatti valmistuu suunnilleen sillä välin kun pyörykät kypsyvät uunissa. Kaiken kruunaa nopeatekoinen avokadokastike. Kanapyöryköiden mausteen, dukkahin, valmistamisessa on suurin työ, eikä sekään loppujen lopuksi ole niin kovin hankalaa.
Dukkah –mausteseos
50
g hasselpähkinöitä
50
g kuorittuja pistaaseja
0,5
dl seesaminsiemeniä
0,5
tl kokonaisia neilikoita
1
rkl kokonaisia fenkolinsiemeniä
1
rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
1
rkl kokonaisia jeeransiemeniä (cumin)
(hiukan
merisuolaa ja mustapippuria myllystä)
Murskaa
pähkinät ja pistaasit karkeasti ja lisää seesaminsiemenet sekä mausteet.
Kuumenna paistinpannu ja paahda mausteita sen verran että keittiössä alkaa
tuoksua Lähi-Itä. Kaada pähkinä-mausteseos yleiskoneen kulhoon (jäähdytä hiukan
jos tarvitsee) ja jauha seos karkeasti. Viimeistele suolalla ja rouhitulla
mustapippurilla.
Broileripyörykät
400
g broilerin jauhelihaa
1
dl kermaa
0,5
dl korppujauhoa
1
tl suolaa
hiukan
mustapippuria
1
rkl dukkahia
3
kevätsipulia hienonnettuna
1
kananmuna
pinnalle:
dukkahia
Turvota
korppujauhot kermassa ja vatkaa sitten kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Muotoile massasta 25-30 pyörykkää, kierittele ne dukkahseoksessa ja laita
pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä pyöryköitä uunissa 225
asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat läpeensä kypsiä.
Raikas raastesalaatti
pieni
pala valkokaalia
1
pieni fenkoli
1
porkkana
3
kevätsipulia
tuoretta
korianteria
granaattiomenansiemeniä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä
Raasta
kaali, fenkoli ja porkkana karkeasti. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne
raasteen joukkoon. Sekoita ainekset huolella. Viimeistele tuoreella
korianterilla ja granaattiomenansiemenillä.
Sekoita salaatinkastike viinietikasta, öljystä, hunajasta sekä suolasta ja mustapippurista. Kaada kastike raastesalaatin joukkoon ja sekoita.
Sekoita salaatinkastike viinietikasta, öljystä, hunajasta sekä suolasta ja mustapippurista. Kaada kastike raastesalaatin joukkoon ja sekoita.
Avokadokastike
1
syöntikypsä avokado
2
rkl sitruunamehua
1,5 dl kuumaa vettä
0,5
tl suolaa
1 tl hunajaa
ripaus
jauhettua chiliä ja juustokuminaa
hiukan
mustapippuria myllystä
0,5
dl oliiviöljyä
Paloittele
kuorittu avokado blenderin kannuun. Lisää sitruunamehu, kuuma vesi, suola,
hunaja, chili sekä juustokumina ja hiukan mustapippuria. Käynnistä blenderi ja
soseuta kunnes kaikki ainekset ovat tasaista sosetta. Avaa kannen aukko ja
kaada sitä kautta oliiviöljy blenderin koko ajan käydessä. Hetken kuluttua
kastike on valmis. Tarkista mausteiden riittävyys ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti