lauantai 26. toukokuuta 2018

Kahvi avec: espressogranitaTällä reseptillä ystäväni voitti erään kahvijälkiruokakilpailun monta vuotta sitten. Vahva, hileinen espressogranita ja suussasulava mascarponevaahto ovat upea kontrasti ja täydellinen lopetus hyvälle aterialle. Jos tähtianikset korvaa italialaisella aniksen makuisella sambuca –liköörillä, lasissa on ”kahvi avec”. Liköörivaihtoehto on merkitty erivärisellä tekstillä.


Espressogranitaa ja mascarponevaahtoa / Kahvi avec
(6 annosta)

1 l kiehuvaa vettä
8 rkl espressojauhetta
1 1/2 dl tummaa muscovadosokeria
5 tähtianista  (tai 1 dl sambuca -likööriä)

2 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
250 g mascarponejuustoa

Mittaa kulhon pohjalle espressojauhe, sokeri ja tähtianikset. Lisää kiehuva vesi (ja sambuca -likööri jolloin tähtianiksia ei tarvita) ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista tähtianikset ja kaada jäähtynyt liemi laakeaan pakastusrasiaan tai muuhun pakastamista kestävään astiaan. Pakasta, kunnes liemi on puoliksi jäätynyt. Murskaa jääkiteet haarukalla ja sekoita ne vielä jäätymättömään liemeen. Laita uudelleen pakastumaan ja toista useita kertoja, kunnes koko seos on jäätynyt tasaiseksi sohjoksi.

Sekoita tomusokeri ja kuohukerma. Lisää mascarponejuusto ja sekoita löysäksi vaahdoksi. Jäähdytä tarjoilua varten korkeat lasit pakastimessa. Lusikoi laseihin kerroksittain espressogranitaa ja mascarponevaahtoa. Viimeistele annokset rouhituilla espressopavuilla.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tuo kyllä maistuisi:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Sitten vaan kahvia pakkaseen :)